Bezoekersrecords gesloopt tijdens Midzomerfeesten Bentelo

Bentelo kijkt terug op een heel succesvol Midzomerfeestweekend met vier dagen volop feest. En meer bezoekers dan ooit. “Op zaterdagavond zo’n 2.500 en bij de Crazy Car Crash op zondag ruim 2.400. Mede daardoor was het feestterrein vervolgens ook bomvol. En ook bij de VriMiBo was het drukker dan normaal. Wat gaaf!”, aldus voorzitter John Epping. De organisatie is trots op alle complimenten die zij ontvingen over het feest én het terrein, waar de week voorafgaand aan de feesten keihard aan gewerkt is met heel veel enthousiaste vrijwilligers.

Het feestweekend startte voor Bentelo op de donderdag met het Blau Weissen Fest. Het hele dorp kwam uitgedost in Dirndl of Lederhose naar de compleet in de blauw witte dorpskleuren versierde tent.

De vrijdag begon zoals altijd met de kinderfeesten. Gevolgd door de ouderenmiddag met het Twents Shantykoor ‘Bornse Maten’. Stipt 16.00 uur kwamen de eerste liefhebbers van de VriMiBo het terrein al op. De middag startte relaxed met Mooi Weer Op Straat, maar uiteindelijk ging het dak eraf met The Rousers en Superzeroes.

Zaterdagmiddag streden de Bentelose buurten op sportief, educatief en creatief gebied tegen elkaar tijdens de Funny Noaber Games. ’s Avonds stonden de eerste bussen vol feestgangers al rond 21.00 uur voor het terrein. De 2.500 bezoekers gingen helemaal los in de grote tent op de beats van Bram, Stefan & Sean, Chris Deluxe, Zanger Kafke, Mark Vriens en Outsiders. Ook op het buitenpodium met De Paloma’s en Starkoo werd het één groot feest.

Zondag was iedereen al weer vroeg op voor de Crazy Car Crash met de inmiddels vertrouwde Banger-Race en de Auto Rodeo. De tribunes waren allemaal gevuld met in totaal ruim 2.400 bezoekers. Op het feestterrein zat de sfeer er ook meteen goed in met op het buitenpodium Livin’Room. Kenny Dan, de ABBA tribute band A-fever en Daredevils zetten de tent vervolgens volledig op de kop. En Kruzo zorgde daar voor een geweldige afsluiting van een geslaagd weekend.

(Foto’s: Judith Wassink Fotografie)