C.V. De Hagmöll’n Lummels uit Bentelo heeft geweldig carnavalsweekend voor de boeg

Carnaval in Bentelo staat alweer bijna voor de deur. Dit jaar vieren we het met Prins Robert I voorop in de polonaise. We feesten in het thema Goud van Oud, dus met lekkere vinylplaatjes en dansen zoals ze dat vroeger deden. Carnaval is van vrijdag 21 februari tot en met dinsdag 25 februari onder het motto: “In Bentelo duiken we in het verleden, dansen, zoals we dat vroeger deden! Krakende hits vanaf vinyl is waar hij van houdt, met prins Robert I terug naar Goud van Oud!” 

Vrijdag 21 februari starten De Hagmöll’n Lummels in de residentie Café Spoolder. Hier wordt officieel het carnavalsweekend ingeluid en wordt de vlag gehesen. Om 20.45 gaat de vereniging met andere carnavalisten een bezoek brengen aan C.V. De Beckummer Ossens in Beckum en daarna aan C.V. Ster-zo in Goor. Hier bijten ze de spits af met feesten!

Zaterdag 22 februari vertrekt de vereniging richting het Gemeenthuis samen met C.V. Ster-zo uit Goor en C.V. De Höftemennekes uit Hengevelde. Hier kan men verschillende optredens en hilarische sketches zien. Overigens wordt hier ook de sleutel van de gemeente overhandigd aan de enige echte eigen Hofprins: Robert I! ’s Avonds vanaf 20.00 uur barst er een grandioos feest los: XL Carnaval! Bentelo haalt hierbij het Branbantse concept naar Twente. Carnaval zal worden gevierd als nooit tevoren met te gekke artietsen, lekkere drankjes en in een te gekke festivaltent. De line-up bestaat uit Jody Bernal, Def Rhymz, Trafassi en Zany. Het gaat een geweldige avond worden!

Zondag 23 februari start er om 11.11 uur in de kerk een speciale carnavalsviering waar de vereniging aanwezig is. Met de vereniging en andere Benteloërs maken ze hier een hele mooie dienst van. Aansluitend drinken ze met z’n allen een lekkere kop koffie met een broodje bij Café Spoolder. Om 13.30 uur verzamelen ze zich bij Café Spoolder voor een echte kinderoptocht. Alle kinderen uit Bentelo en omstreken kunnen hieraan mee doen en hele mooie prijzen winnen. Dus trek je vriendjes en vriendinnetjes van de bank en maak de allermooiste wagen. Om 14.00 uur zal de optocht starten. De jury is niemand minder dan het prinsenpaar: Prins Robert I met zijn Saskia. Kortom, het gaat een geweldige optocht worden. Aansluitend (tot 16.00 uur) begint de kindercarnaval, dit jaar hebben de kinderen een eigen zaal. In de kleine zaal zal namelijk volop vermaak zijn met mooie dansjes, een leuke ballonnenclown en natuurlijk met wat lekkers. Vanaf 15.00 uur begint voor de oudere carnavalisten een gezellig feest: Beantels Carnval. Dit feestje is in het voorcafé en volledig in het carnavalsthema: Goud van Oud. Hier worden de beste oude hits gedraaid door DJ Eddy. Een echte Bentelose middag kan het wel genoemd worden; De Hagmöll’n Lummels heeft namelijk het rijk voor zich alleen. Er zullen geen buurtverenigingen langskomen deze middag. Dat wordt gegarandeerd gezellig.

Maandag 24 februari gaan Prins Robert I en Saskia met het adjudantenpaar op bezoek. Om 13.00 uur verzamelt de vereniging zich weer fris en fruitig bij residentie Café Spoolder en gaan ze met de bus naar Oldenzaal om daar Rosenmontag te vieren!

Dinsdag 25 februari vertrekt de vereniging voor de laatste keer dit weekend naar Goor om samen met C.V. De Höftemennekes en C.V. Ster-zo het carnavalsweekend goed af te sluiten. Vervolgens is er voor de vereniging een afscheidsavond in residentie Café Spoolder om afscheid te nemen van een aantal leden en om nog even na te genieten van een super gaaf weekend. Alaaf! Kijk voor meer info op www.carnavalbentelo.nl of www.facebook.com/carnavalbentelo.