Dertig maanden cel voor oud-Benteloër die dochter misbruikte

Het gerechtshof in Den Bosch heeft gisteren een 57-jarige man veroordeeld tot dertig maanden gevangenisstraf, waarvan tien voorwaardelijk. De man misbruikte enkele jaren zijn minder begaafde, destijds 17-jarige dochter uit Geffen. De rechtbank legde hem in april 2019 vier jaar celstraf op, waarvan een jaar voorwaardelijk. Het meisje, inmiddels 22 jaar, trok in het voorjaar van 2015 in bij haar vader die toen in Bentelo woonde. Ze hadden elkaar, sinds zij acht maanden was, niet meer gezien. Al snel belandden ze in bed. Overal hadden de twee seks met elkaar: thuis in Bentelo, maar ook bij oma in Nijmegen, in het huis van haar moeder in Geffen, in de auto, bij de Geffense Plas, de Lithse Ham en op vakantie in Spanje.

Kwetsbaar en beïnvloedbaar meisje

De rechtbank vond vorig jaar dat het meisje niet in staat was geweest zich te verzetten. Daar is het Hof niks van gebleken, alhoewel er sprake is van een kwetsbaar en beïnvloedbaar meisje. De man wordt daarom vrijgesproken van verkrachting.

Al eerder door een oom misbruikt

Het Hof vindt het zeer kwalijk dat de man alleen oog heeft gehad voor zijn eigen behoeftebevrediging. Hij heeft zich niet bekommerd om de gevoelens van zijn dochter.  Het meisje, dat al eerder door een oom was misbruikt, heeft een zeer intensieve behandeling nodig om alle trauma's te verwerken. 

Verplicht behandelen

De man moet zich verplicht laten behandelen in een forensische kliniek en hij moet zijn dochter drieduizend euro schadevergoeding betalen. 

(bron: Brabants Dagblad)