Geboren Benteloër Jan Pierik geïnstalleerd als burgemeester van Borne

Voorafgaand aan de installatie van de nieuwe burgemeester, Jan Pierik, werd hij dinsdagavond samen met zijn echtgenote per huifkar vanaf de gemeentegrens naar de raadszaal in Borne gebracht.
Voortgetrokken door twee fjordenpaarden lieten Jan Pierik en zijn echtgenote Janette Beuving zich naar het centrum van Borne rijden, waar Pierik werd verwacht voor zijn installatie als burgemeester. Zojuist waren ze de gemeente ‘binnengehaald’ door onder andere de wethouders en de gemeentesecretaris. De huifkar van Harry Liedenbaum stond al even klaar. Pierik kon alleen maar glimlachen om de manier waarop hij naar het raadshuis werd geleid. Hij verheugt zich op zijn taak en op de samenwerking met de wethouders en de gemeenteraad.

Met ruim twintig sollicitanten was de keuze reuze. Jan Pierik, geboren in Bentelo en nu nog directeur van de Gezondheidsregio Gelderland-Midden en van 2000 tot 2010 directeur in Hengelo van Ambulance Oost, wordt de nieuwe burgemeester van Borne. Hij was dinsdagavond niet aanwezig toen zijn naam bekend gemaakt werd. Dat gebeurde onder voorzitterschap van raadslid Henk van den Berg na 21.00 uur in het gemeentehuis, dat tot die tijd hermetisch afgesloten was. De gemeenteraad vergaderde in complete afzondering over diens benoeming.  wordt de nieuwe burgemeester van Borne. Hij was dinsdagavond niet aanwezig toen zijn naam bekend gemaakt werd. Dat gebeurde na 21.00 uur in het gemeentehuis, dat tot die tijd hermetisch afgesloten was. De gemeenteraad vergaderde in complete afzondering over diens benoeming. Jan proficiat met je nieuwe functie, veel succes gewenst!