´Høken in Bentelo´ ongekend, 8000 man uit hun dak!

Nog nooit waren er zoveel mensen bij elkaar in Bentelo als gisterenavond. 8000 Høkers uit alle streken kwamen af op één van de laatste optredens van de legendarische band uit de Achterhoek. (Klik HIER voor het fotoalbum)  Het feest was al ruim van te voren uitverkocht en het publiek werd niet teleurgesteld voor de moeite die ze moesten doen voor een kaartje. Bennie Jolink en zijn mannen maakten er een ouderwets feest van zoals alleen de echte Høkers dat kunnen. Eddy Kerkveld van de organisatie vertelt: "De feesten van de band zijn normaal ruwe feestjes, voor velen is Normaal een levensstijl. Toch zag je ook vooraan oudere mannen genieten, dat is echt mooi om te zien! In overleg met de gemeente zijn we van 4000 naar 8000 mensen gegaan, precies goed en groter moeten we ook niet doen. Het is waanzinnig om te zien hoe het feest hier vanavond verlopen is!". 2 jaar geleden was Normaal ook al in Bentelo, alleen toen voor aanzienlijk minder publiek, toch Eddy? "Dat klopt. Destijds waren er 2800 bezoekers. Na afloop hiervan zeiden we dat we de band nog één keer naar Bentelo wilden halen en dan groots wilden uitpakken. En dat is gelukt! Het was een onwijs en machtig mooi concert". Zo maar een greep uit het aanbod van de echte klassiekers van gisterenavond: De boer dat is de kearl, Noar 't Café en natuurlijk de eeuwige top 2000 hit Oerend Hard! (KLIK HIER VOOR OEREND HARD IN BENTELO)

De eeuwige vraag blijft staan: Is het  cultuur dat vele mannen zich in de 'Normaal tent' met ontbloot bovenlichaam begeven omdat de kleding door aanwezigen vernield wordt, de liters bier die over het aanwezige publiek gegooid worden? Het hoort er blijkbaar allemaal bij! In ieder geval: Het publiek kwam van heinde en ver; Er werd dan ook massaal meegezongen, onder andere met de zojuist genoemde old timers van de boerenrockband! Bijzonder was ook de diversiteit in leeftijd bij het publiek. Van fans van het eerste uur tot tieners van het laatste uur waren te vinden aan de Gorsveldweg in Bentelo! De organisatie is geheelvlekkeloos verlopen, hulde aan de organisatie.

In 1983 was de band voor het eerst in Bentelo. Dit wisten veel bezoekers zich nog te herinneren. In de jaren 90 was de band er nog een keer, maar toen was de populariteit van Normaal enigzins afgezakt en  waren er ook minder bezoekers dan in 1983. Gisteren was het dus de vierde en laatste keer, een feest om voor veel mensen uit Bentelo nooit meer te vergeten. Klik HIER voor het fotoalbum.