Midzomerfeesten Bentelo 2024: heel veel feest vieren en voetbal kijken

Bentelo kijkt terug op een geslaagd Midzomerfeestweekend met vier dagen volop feest. En wederom heel veel bezoekers. “Op zaterdagavond zorgde de voetbal al vroeg voor een bomvolle tent. En mede door de winst van het Nederlands Elftal was de sfeer super goed. Ook de andere dagen was het druk in de feesttent of op het buitenterrein. Dat begon al op de donderdagavond met het nieuwe concept Bêentel geet lös. En dat eindigde op de afsluitende zondag met Baby Blue”, aldus voorzitter Jeroen Harink. “We zijn trots op alle complimenten die we hebben gekregen over het feest én het terrein. Daar hebben we met heel veel enthousiaste vrijwilligers keihard aan gewerkt.”

De donderdagavond

Bêentel geet lös
Donderdag startte het feestweekend voor Bentelo met een compleet nieuw concept: Bêentel geet lös. Bedacht en uitgevoerd door de Bentelose bands DROCK, Kenny Dan en Cooling Crystals. Met een draai aan het rad kregen zij allemaal een land toegewezen en speelden ze daarbij passende nummers. Een geslaagde avond die smaakt naar meer.

Vrimibo
De vrijdag begon zoals altijd met de kinderfeesten. Gevolgd door de ouderenborrel. Dit jaar ook wel ‘derde jeugd borrel’ genoemd, met een komisch typetje en heel veel bezoekers. Vanaf 16.00 uur kwamen de liefhebbers van de VriMiBo het terrein op. En dat zijn er elk jaar veel. Met muziek van Say Keys, The Green Monkeys en Feest DJ Jochem was het weer een prachtige middag en avond.

Feest vieren & voetbal kijken
Zaterdagmiddag streden de Bentelose buurten op sportief, educatief en creatief gebied tegen elkaar tijdens de Funny Noaber Games. ’s Avonds kwamen de eerste bussen vol feestgangers vanaf 20.00 uur richting het terrein. Om 21.00 keken zij samen naar het Nederlands Elftal in de tent. En met de 2-1 winst op Turkije barste het feest na het laatste fluitsignaal los, zowel binnen als buiten met STUK, Freddy Moreira, Beatcrooks, DJ Yobo, Henk Wijngaard, Tawny Brothers, DROCK en DJ Eddy.

De afsluitende zondag

Zondag was iedereen al weer vroeg op voor de Crazy Car Crash met de inmiddels vertrouwde Banger-Race en de Auto Rodeo. De tribunes waren weer goed gevuld. Op het feestterrein zat de sfeer er ook meteen goed in met op het buitenpodium Alice Springs en Vinyl Forty-Five. DJ Yobo, Dennie Christian en Baby Blue zetten de tent vervolgens volledig op de kop. En Harry More zorgde daar voor een geweldige afsluiting van de Midzomerfeesten 2024.

Top zondag!
Het festival gevoel
Vrijdagavond