Midzomerfeesten Bentelo: vier dagen lang volop feest

Begin juli wordt de aan het dorp grenzende wei aan de Bentelosestraat omgetoverd tot een sfeervol feestterrein, want van 4 t/m 7 juli is het weer tijd voor de Midzomerfeesten Bentelo. Tijdens deze dagen is er door de organisatie een bomvol programma neergezet voor jong en oud. De zaterdagavond blijft de uitgaansavond voor de jeugd uit de omgeving met een line-up vanaf 21.00 uur in de grote tent, oftewel ‘Dancefloor’, met: Chivv, Luftwaffel, Donfetti en Harry. Ook aan de mensen die van een ander genre houden is gedacht. In de kleine tent, oftewel ‘De Kroeg’, zet de Rooie Jager Roodshow ft Special Guests de boel op de kop.

Verdere programma
Bentelo trapt op de eerste avond af met een eigen Oktoberfest: ‘das Blau Weiβen Fest’. Vanaf 20.00 uur staan de grote glazen bier weer klaar en is er muziek van de Palemiger Spatzen en DJ Bart Eshuis. Dirndl en Lederhose gewenst!

De vrijdagmiddag start met de kinderfeesten voor alle basisschoolleerlingen uit Bentelo. Na een geslaagde eerste editie vorig jaar, is er ook dit jaar op vrijdagmiddag vanaf 14.15 uur de ouderenmiddag, oftewel de Oud-Mi-Bo, met muziek van het duo Een en Ander uit Zelhem.

Vanaf 16.00 uur is iedereen welkom op de Vri-Mi-Bo (oftewel vrijdagmiddagborrel), met muziek van The Given Horse XL, House of Rock en Lampegastuh. Deze succesformule wordt ook dit jaar voortgezet.

Lang tijd om uit te rusten is er voor de inwoners van Bentelo niet. Op zaterdagmiddag strijden de Bentelose buurten vanaf 12.00 uur op sportief, educatief en creatief gebied tegen elkaar tijdens de Funny Noaber Games met om 15.00 uur de grote playbackshow.

Op zondag kunnen autoliefhebbers hun hart ophalen vanaf 10.00 uur bij het autospektakel ‘Crazy car crash’ met de inmiddels vertrouwde Banger-Race en de Auto Rodeo. Vanaf 16.00 uur gaat het feest verder op het terrein (entree gratis!) in de beide tenten met muziek van Hard2Get (bekend van The Voice of Holland), Otto Lagerfett, The Bentleys, de Bentelose formatie Blue Shoes en MoNoMaN oNeMaNbaNd. Op het feestterrein zijn er ook allerlei kinderactiviteiten voor de jongste jeugd.

Iedereen uit Bentelo helpt mee
De voorbereidingen zijn alweer in volle gang. Bentelo zet ook dit jaar weer hoog in op de aankleding en sfeer op het terrein, elk jaar wordt er weer iets nieuws bedacht. “Steeds meer Benteloërs komen in de voorbereiding en na afloop helpen. Het is echt een feest van, voor en door iedereen”, aldus Koen Lentelink, één van de bestuursleden.

Meer informatie is te vinden op www.midzomerfeesten.nl en check ook de Facebook- en Instagram-pagina.