Midzomerfeesten kwam naar de Benteloërs toe deze zomer!

Geen evenementen tot 1 september betekende ook geen Midzomerfeesten Bentelo dit jaar. Toen de tranen waren gedroogd en dit nieuws was verwerkt, heeft het bestuur toch even de koppen bij elkaar gestoken. Het eerste weekend juli net zo stil voorbij laten gaan als de meeste weekenden de afgelopen periode, dat leek hen geen optie.

“Als jullie niet naar de Midzomerfeesten kunnen, dan komen we wel met de zomerfeesten naar jullie toe!”, werd het idee. Het weekend voor de zomerfeesten werd alsnog de enorme poort opgebouwd. Ditmaal voorzien van een banner met ‘Tot volgend jaar 1, 2, 3 en 4 juli 2021!’. En de week voorafgaand werd een platte kar omgetoverd tot ‘mini-zomerfeestterrein’ met allerlei elementen van de aankleding die normaal op de feestweide te vinden zijn, waaronder een schommel en een bar.

Op zaterdag 4 juli vertrok het bestuur rond 15.00 uur vanaf het zomerfeestterrein met de ‘Mobiele ZomerFeest Bar’ om alle buurten te trakteren op een drankje en de kinderen op ijs. Een Crazy Car Crash auto ging vooruit om iedereen te ‘waarschuwen’ dat de wagen onderweg was. Via de Esch, Wiene en de Noordnoabers kwam de feestbar rond 19.00 uur in het dorp. Iedereen had goed gehoor gegeven aan de tip om je eigen 1,5 meter-Midzomerfeestje te vieren met vrienden of buren. De meeste buurten zaten bij elkaar, op veel meer plekken dan gedacht waardoor de tocht langer duurde. Rond 22.00 uur werd de laatste buurt bereikt en zaten de Midzomerfeesten 2020 erop. Het bestuur kijkt terug op een erg geslaagde dag en wil alle inwoners van het dorp bedanken voor hun gastvrijheid en enthousiasme! Tot volgend jaar, 1, 2, 3 en 4 juli 2021, hopelijk gewoon weer op het feestterrein.