Noteren! 29, 30 juni, 1 en 2 juli Midzomerfeesten Bentelo

Op 29, 30 juni, 1 en 2 juli vinden de Midzomerfeesten in Bentelo weer plaats. In Bentelo blijven ze vernieuwen. Een nieuwe huisstijl was er al enkele jaren, maar deze is nu ook doorgevoerd in een nieuwe website. En voor iedereen die nog niet wist dat de Bentelose feesten er weer aankomen, heeft de PR commissie een mascotte de regio ingestuurd. Een blauw witte uil voorzien van de tekst ‘(J)oehoe #MZF Bentelo komt er aan’, is al gesignaleerd op menig zomerfeest in de buurt van Bentelo. Ook blogt de organisatie al enkele weken en maakt het meer gebruik van Instagram. “Met deze acties creëren we reuring over onze feesten. Mensen praten erover, ze krijgen zin in het weekend. Onze blog over de zeven typen Midzomerfeestgangers bijvoorbeeld, die is ruim 3000 keer gelezen”, aldus de PR commissie. Vorig jaar is de terreinindeling aangepakt en is er gekozen voor twee andere, meer sfeervolle circustenten. De voorbereidingen voor extra aankleding en sfeer op het terrein zijn weer in volle gang. De organisatie betrekt steeds meer Benteloërs bij alle onderdelen van het feest; van aankleding tot programma, en dat werkt.

Programma
Op de donderdagavond is iedereen vanaf 20.00 uur van harte welkom bij ‘das Blau Weiβen Fest’ met grote glazen bier en muziek van Woenderbaar, Die Stadlfreunde en Die Marcelino’s. Dirndl en Lederhose zijn gewenst. De vrijdagmiddag staat zoals elk jaar in het teken van de kinderfeesten voor alle basisschoolleerlingen uit Bentelo. En ook dit jaar starten ze in Bentelo op vrijdagmiddag om 16.00 uur met de VriMiBo, oftewel vrijdagmiddagborrel. Big Bucks & Easy Money en Diss Nie Okay zorgen voor de muziek.

Zaterdagmiddag vanaf 12.00 uur strijden de Bentelose buurten op sportief, educatief en creatief gebied tegen elkaar tijdens de Funny Noaber Games met om 15.00 uur de grote playbackshow. Zaterdagavond wordt er feest gevierd in twee tenten met DJ Robba Rovega, Stuk TV, Lampegastuh en Corrie Konings en Radio Eenvoud.

Op zondag staat vanaf 10.00 uur het autospektakel ‘Crazy car crash’ weer op het programma met de inmiddels vertrouwde Banger-Race en de Auto Rodeo. Vanaf 16.00 uur gaat het feest verder in de beide tenten met muziek van The Heinoos, Bootleg Betty, Trafassi en Kenny Dan. Meer informatie over het programma en de bands lees je op www.midzomerfeesten.nl en

www.facebook.com/midzomerfeesten.