NPO 3 op bezoek in Bentelo bij de familie Ottenschot

Lex Uiting brengt een ode uit aan Nederlandse dorpen in zijn programma Lex Lokaal. Hij reisde afgelopen jaar door Nederland voor bijzondere verhalen van het platteland. Zo was hij ook in Bentelo. In de eerste aflevering ontmoet Lex Roy Ottenschot die ‘zo’n grote voortuin heeft dat hij er ieder jaar een autocross in organiseert’. Lex Lokaal brengt het bruisende plattelandsleven in kaart en laat zien hoeveel er te doen en te beleven is. Lex gaat op dorpsfeest, ontdekt wat er in de vrije tijd wordt uitgespookt, komt erachter hoe anders vriendschap en liefde in het dorp worden beleefd en ontdekt het harde werk op de boerderij. In zes afleveringen brengt hij een ode aan de dorpen in Nederland. Lex Lokaal is vanaf 28 februari om 21.40 uur te zien bij BNNVARA op NPO 3.

Lex is erg enthousiast over wat hij heeft gemaakt: “Kijk, ik woon dan wel tegen wil en dank in de Randstad, maar ik blijk natuurlijk een uit de klei getrokken boerenlul. Altijd blijf ik verlangen naar het tevreden leven in ’t dörp. En daarom deze ode aan alle gekke, prachtige plattelanders en de streek. Nederland is uiteindelijk één groot dorp.”

In de eerste aflevering ontmoet Lex Roy uit Bentelo, die zo’n grote voortuin heeft dat hij er ieder jaar een autocross in organiseert. Lex bezoekt boswachter Amanda op Vlieland, die op het mooiste plekje van Nederland woont en in Friesland ontmoet hij Habtamu, die zijn werk als jongste raadslid van Nederland combineert met een carrière als volkszanger in zijn dorp Wommels. Ook neemt Lex een kijkje in Baarle-Nassau, een Brabants dorp waar sommige bewoners tegelijkertijd in twee landen wonen: de keuken kan in België liggen, terwijl je voor de TV in Nederland zit. Verder reist Lex in Lex Lokaal naar Bemmel voor de Bemmelse Dweildagen, ontmoet hij de woest aantrekkelijke boer Joris, die model staat voor de Boerenkalender en hoort hij hoe leven en dood dichter bijelkaar staan dan je denkt in een keet in Ijzerlo. Ook ontmoet Lex de Garnalenkoningin van Zoutkamp en leert hij Jantien kennen die in Nieuw- en Sint Joosland op haar 18e al een gigantisch boerenbedrijf runde.

Lex Lokaal is in de zomer van 2018 opgenomen. Lex Uiting is inmiddels niet meer werkzaam bij BNNVARA.