Op weg naar Kerst op Zondag 16 december 2018 in Bentelo

M.m.v. het Harmonieorkest van de Hengelose Muziekvereniging Eendracht/Excelsior.
O.l.v. dirigent Remco van Viersen.
Samen met het koor BeLieve uit Bentelo. O.l.v. dirigent Tjeerd Bollmann.
Heel bijzonder is de medewerking van sopraan Karin Hertsenberg.
Locatie: O.L. Vrouwekerk, Onze Lieve Vrouwestraat 3 Bentelo (gem. Hof van Twente).
Aanvang 15.00 uur.
De toegang is gratis, een vrije gift wordt op prijs gesteld. Voor de kinderen is er een aparte kinderactiviteit in een andere ruimte van de kerk, zodat ouders rustig kunnen genieten van het concert.
Koor Believe
 
Muziek
Het Harmonieorkest van de Hengelose Muziekvereniging Eendracht/Excelsior en het koor BeLieve hebben de handen ineengeslagen om samen iets moois neer te zetten in de aanloop naar Kerst. Door deze unieke samenwerking, die spontaan tot stand is gekomen, kan er een heel mooi concert worden gegeven. Voor Eendracht/Excelsior en BeLieve is dit de eerste keer dat ze samen optreden. En omdat BeLieve meestal optreedt in de O.L. Vrouwekerk in Bentelo, is dit als mooie sfeervolle locatie voor dit kerstconcert gekozen.

Hengelose Muziekvereniging Eendracht/Excelsior
 
Daarnaast zijn zowel organiserend orkest als koor zeer verheugd dat de bekende zangeres Karin Hertsenberg haar medewerking heeft toegezegd. Zij komt ook uit onze regio en vindt het heel erg mooi om in Bentelo te kunnen zingen.
Voor aanvang van het concert brengen de midwinterhoornblazers van Stad en Ambt Delden de bezoekers buiten voor de kerk alvast in de juiste stemming.
 
De muziekstukken die worden gespeeld hebben vanzelfsprekend allemaal iets met Kerst te maken. De orkestleden hebben muziekstukken op hun lessenaar die zij alleen spelen en daarnaast stukken waarbij ze het koor begeleiden. O.a. Gabriels Oboe, Exodus Song, Feliz Navidad.
Ook zingt het koor enkele nummers alleen, zonder begeleiding van het orkest. O.a. Light At The Stable, Adiemus, Mary Did You Know.
Sopraan Karin Hertsenberg zingt o.a. het geweldig mooie en bekende Gabriellas Sang, het Ave Maria en Abends will ich schlafen gehn, met begeleiding van het orkest.
En terwijl het orkest The Night Before Christmas speelt is verteller Henk Kamp degene die, tijdens de muziek, in het Twents het verhaal van kerstavond vertelt. Heel bijzonder.
 
Dus een sfeervol kerstconcert om echt van te genieten.