Prins Robert I regeert in Bentelo

Zaterdagavond vond in Bentelo de Gala Revue Avond van Carnavalsvereniging “De Hagmöll’n Lummels” plaats. De zaal van residentie Café Spoolder was uitverkocht en in het voorcafé was het gezellig druk.

De mini dansmarietjes hadden de eer om de avond te openen met een spetterende dans. Daarna volgden er vele optredens, waaronder een ode aan Prins Martin door zijn familie en een uitzending van een RTV Oost door de prinsengarde. In een film over de nieuwe ruilbieb in Bentelo werden allerlei Benteloërs nagespeeld.

Na de pauze nam de Raad van 11 ons mee naar de bouw waar allerlei Benteloërs de revue passeerden en vertelde een leraar over het leven in het onderwijs. Vervolgens werd in een film de spot gedreven met hoe de jeugd tegenwoordig alles doet om een perfecte foto op Instagram te maken. De avond werd gepresenteerd door Jan de Koning en burgemeester Ellen Nauta was aanwezig als speciale gast. 

Na alle ludieke sketches was het tijd om afscheid te nemen van Prins Martin I en Prinses Jolanda. Nadat we zagen hoe het er aan toe gaat als de prinsencommissie op zoek gaat naar een nieuwe prins, werd de nieuwe Prins Carnaval 2020 bekend gemaakt: Prins Robert I, en wordt er dit jaar in Bentelo carnaval gevierd onder het motto: 

In Bentelo duiken we in het verleden. Dansen, zoals we dat vroeger deden! Krakende hits vanaf vinyl is waar hij van houdt. Met Prins Robert I terug naar Goud van Oud! 

Adjudant van Prins Robert I is Martin Hag, onze prins van vorig jaar. Na het hoogtepunt van de avond ging het feest nog vele uurtjes door in het voorcafé en kunnen we zeer verheugd vooruit kijken naar Carnaval 2020 met Prins Robert I en Prinses Saskia!