Schuilplek ‘Voedsel Veur Mekaar’ Bentelo afgebroken

De overkapping die de moestuinvereniging ‘Voedsel Veur Mekaar’ heeft neergezet op het terrein aan de Bentelosestraat tussen Delden en Bentelo (klik), is onlangs afgebroken. Het bestemmingsplan en het KGO beleid (Kwaliteitsimpuls Groene Omgeving) lieten het bouwwerk niet toe. Ook meerdere gesprekken met de gemeente leverden geen resultaat op.

Wouter Brantjes laat aan de TC Tubantia weten dat het niet de uitkomst waarop de vereniging hoopte, maar dat ze zich bij het resultaat hebben neergelegd (klik). Ondanks de teleurstelling is er ook wel begrip voor de gemeente. Brandjes denkt dat de gemeente de poot stijf heeft gehouden omdat anders meer mensen op het idee komen een bouwwerk in het buitengebied te plaatsen.

Voedsel Veur Mekaar

De vereniging is een burgerinitiatief voor én door enthousiastelingen uit Bentelo en omgeving. De leden van de vereniging zijn samen eigenaar van de community-moestuin. Om een zo goed mogelijke oogst te behalen hebben ze bewust gekozen om een professionele tuinder in dienst te nemen. Hij verbouwt samen met de vrijwilligers de groentes, aardappels, kruiden en fruit. Naast het terrein aan de Bentelosestraat is er ook een moestuin aan de Suetersweg.

(bron: www.nieuwsuitdelden.nl)