St. Parwin zoekt extra opslagruimte voor hulpgoederen

“We zijn zo blij met de vele lieve mensen om ons heen, die ons hulpgoederen komen brengen voor vluchtelingen in Irak en Syrië. Dozen vol knuffels, warme kleding en toiletartikelen komen dagelijks binnen vanuit het hele land. Kofferbakken vol, maar ook transportbusjes en auto’s met aanhangwagens draaien hier het erf op”, vertelt de Bentelose Parwin Hassan. “De familie Borre aan de Grondhuttenweg 6 in Bentelo heeft ons al jaren gesteund door gratis een fijne schuur beschikbaar te stellen. Deze schuur mogen we blijven gebruiken, maar is eigenlijk inmiddels te klein. We sorteren hier de spullen, verpakken het goed en slaan de goederen tijdelijk op.” De ruimte staat tot aan het plafond volgepakt met keurig op elkaar gestapelde dozen. “We zijn op zoek naar een andere, ruime, leegstaande schuur. Driehonderd vierkante meter of meer droge opslagruimte zou fantastisch zijn. Heeft u ruimte, stuur dan alstublieft een app naar telefoonnummer 06-26316610.”

 
Parwin Hassan (64 jaar) die 6 jaar geleden de Stichting Parwin opzette in Nederland om de vluchtelingen in haar vaderland te helpen is blij, maar tegelijk ook erg verdrietig. “Zeg maar gerust een beetje wanhopig”, fluistert ze. “De situatie is momenteel zo schrijnend in de vluchtelingenkampen… We zijn net weer terug uit Irak. Maar ook in Syrië is het verschrikkelijk.” Met haar man Ali Karim werkt ze haast dag en nacht om alle spullen die binnenkomen, te sorteren en in te pakken. Daarbij krijgen ze hulp van vrijwilligers die hen steunen. Op 12 december komt er weer een bevriende vrachtwagenchauffeur naar Bentelo om tegen gereduceerd tarief, de hulpgoederen naar de vluchtelingenkampen te brengen. Ze gaat zelf mee om terplekke te zorgen dat alles op de juiste plekken terecht komt. “In de vluchtelingenkampen is gebrek aan alles”, verklaart Parwin. “Mensen snakken naar warme kleding, dekens en artikelen voor persoonlijke hygiëne. Kinderen kijken uit naar een knuffeltje of speelgoed. Het is mooi om dit te doen, maar ook hartverscheurend”, geeft Parwin toe. Ze laat filmpjes zien op haar telefoon. Het zijn beelden van verwoesting, erbarmelijke toestanden en oorlogsmisdaden. 
 
Uitgifte van kledingpakketten in Irak
 
Een knuffel biedt troost
Zelf vluchtte ze in 1997 met haar gezin naar Nederland. “Bentelo heeft ons opgenomen in deze fijne gemeenschap. Waar mogelijk, helpen mensen ons hier met verzamelen, met acties en met donaties om transport mogelijk te maken. Ik dacht dat we dit tijdelijk zouden doen, maar helaas is de situatie voor mensen die daar wonen, alleen maar verslechterd. De vluchtelingenkampen zitten overvol en de omstandigheden zijn onmenselijk. Toch blijf ik geloven in een betere toekomst voor deze mensen in hun eigen land. Dat wij het ondertussen wat dragelijker voor hen kunnen maken, bijvoorbeeld met knuffels die troost brengen, is heel fijn.”
 
 
Help Stichting Parwin
Heeft u nog knuffels, schone, warme winterkleding, schoenen en dekens? Wilt u een pakket schenken met toiletartikelen zoals tandenborstels, -pasta, luiers en maandverband? Breng ze dan alstublieft naar Parwin Hassan, Morsmanstraat 23 in Bentelo. Liever een bijdrage storten voor de transportkosten?
Ook uw gift is zeer welkom op Rabo rekeningnummer NL81 RABO 01133 141 91 tnv Stichting Parwin, BIC nr: RABONL2U. Of via IDeal op www.stichtingparwin.nl/donatie. Kijk voor zes jaar foto’s en ervaringen op de Facebookpagina van Parwin Foundation.
 

Ellen te Riele
Mail-me-nu.nl, voor communicatieadvies, (SEO) tekst en training
Het Uding 9
7496 DC Hengevelde
T:  06 290 585 93
www.mail-me-nu.nl