Tour de Boer: ‘Wij hebben een hitteplan voor dinsdag’

‘Wij hebben een hitteplan voor dinsdag. Men kan starten vanaf 9.00 uur in plaats van 9.30 uur.

Bij de start krijgen de deelnemer een flesje water. Bij ieder bedrijf is een waterpunt en kan met het flesje vullen.

Houd uw eigen gezondheid in acht en deelname is volledig op eigen risico’.

 

Morgen, dinsdag 19 juli a.s. organiseert de afd. LTO Noord, afdeling Zuid-Twente een familie fietstocht (ca. 33 km).

De start is van 9.00 tot 11.30 uur bij Eastern Plaza, Bentelosestraat 54 in Bentelo. (de auto kunt u gratis parkeren tot 15.30 uur)

Pak je fiets en ga een gezellig dagje fietsen met je gezin, je kleinkinderen, vrienden, buren, in de prachtige omgeving van Bentelo en landgoed Twickel.

Zodra u op de fiets stapt, is het met volle teugen genieten van het Twentse coulissen landschap.

Bij de deelnemende bedrijven is een heus foto view punt, waar je met je eigen camera een selfie maakt. Hoe leuk is een selfie met een koe, varken, op de trekker, in de wijngaard en tussen de bloemen. Deze stuur je met de QR-code naar Social Media. Een deskundige jury beoordeelt de foto’s en de winnaar krijgt een Tour de Boer verrassingspakket met streekproducten.

De eerste stop is de melkveehouderij van boer Berrie Jansen. De koeien en de boer ontvangen jullie met veel enthousiasme op de boerderij. Weet waar jouws zuivel wordt geproduceerd. De koeien worden gemolken met de robot. Er is een proeverij van zuivelproducten.

De tweede stop is bij Erve Mollinkwoner, waar Elise kaas maakt en Karin bier brouwt. Voel je even een stoere boer(in) op de oude trekker, kijk rond op de boerderij en maak kennis met de kalfjes en de varkens.

Bij de Wijngaard Hof van Twente is er tevens een lunchpauze op het terras. Ze maken Twentse wijnen van eigen bodem. Neem een kijkje in de wijnkelders, in de wijngaard en krijg een rondleiding met QR-code.

Bij biologische boerderij van Ruben Exterkate lopen geen koeien, maar varkens in de wei. Dit bedrijf is een nieuw innovatief biologische varkenshouderij. Alle varkens hebben een vrije uitloop naar buiten en de zeugen lopen buiten in de wei.

De laatste etappe van de route is bij Kwekerij Visschedijk. Kenmerkend voor de kwekerij is dat ieder seizoen een andere teelt is. In Twente zijn ze de enige met tulpen, pioenrozen en snijhortensia’s.

De kosten voor deelname aan de fietstocht bedragen € 3,00 per persoon en kinderen tot 12 jaar gratis

Bij extreem warm weer, voldoende drinken meenemen en deelname geheel op eigen risico.

Wilt u zo vriendelijk zijn uw trouwe viervoeter (hond) thuis te laten