Tropische Midzomerfeesten in Bentelo: “Zaterdagavond bijna 2.800 bezoekers”

Foto Judith Wassink

Bentelo kijkt terug op een heel succesvol Midzomerfeestweekend met vier dagen volop feest. En wederom enorm veel bezoekers. “Op zaterdagavond bijna 2.800. En ook de andere dagen was de feesttent of het buitenterrein bomvol. Dat begon al op de donderdagavond die dit jaar in het teken stond van 100 jaar Midzomerfeesten. En dat eindigde op de afsluitende zondag met The Dirty Daddies”, aldus voorzitter John Epping. De organisatie is trots op alle complimenten die zij ontvingen over het feest én het terrein, waar de week voorafgaand aan de feesten keihard aan gewerkt is met heel veel enthousiaste vrijwilligers.

Het feestweekend startte voor Bentelo dus op de donderdag met de jubileumavond. Ceremoniemeesters Robbert Kamp en Floris Prenger zorgden voor een feestelijke opening en interviewden de (oud-)voorzitters. Ter ere van het 100-jarig bestaan, werden enkele succesnummers uit de geschiedenis teruggehaald. Zo stond de Boerenbrulfte weer op het programma, maar dan in een 2.0 versie. En werd er afgesloten met Bêentel Live, waarbij verschillende dorpsgenoten het podium betraden onder begeleiding van Shitt Happens. De meeste bezoekers namen ook allemaal een kijkje bij het Jubileum Museum. Een wagen met allemaal krantenartikelen, foto’s en video’s, van vroeger tot nu.

De vrijdag begon zoals altijd met de kinderfeesten. Gevolgd door de ouderenborrel met Die Stadlfreunde. Stipt 16.00 uur kwamen de eerste liefhebbers van de VriMiBo het terrein al op. Alle ingrediënten voor een geslaagde vrijdagmiddagborrel waren aanwezig. Zomerse temperaturen, heerlijke cocktails en fijne muziek van Alex & Friends, Jackfire en Harry More.

Zaterdagmiddag streden de Bentelose buurten op sportief, educatief en creatief gebied tegen elkaar tijdens de Funny Noaber Games. ’s Avonds kwamen de eerste bussen vol feestgangers al voor 21.00 uur bij het terrein. De sfeer zat er meteen goed in bij het buitenpodium met Boh Foi Toch, De Paloma’s en DJ Eddy. En in de tent gingen de bezoekers helemaal los op de beats van The Partysquad, Team Rush Hour, The Dean, Ammar en Feest DJ Jochem.

Zondag was iedereen al weer vroeg op voor de Crazy Car Crash met de inmiddels vertrouwde Banger-Race en de Auto Rodeo. De tribunes waren ondanks de hoge temperaturen goed gevuld. Op het feestterrein zat de sfeer er ook meteen goed in met op het buitenpodium The Hillbilly Moonshiners en Vinyl Forty-Five. Een flinke regenbui mocht de pret niet drukken en zorgde voor enige afkoeling. Jannes en The Dirty Daddies zetten de tent vervolgens volledig op de kop. En Kruzo zorgde daar voor een geweldige afsluiting van een geslaagd weekend.

Hieronder foto’s (door Judith Wassink)