“UnBelievable bezorgde mij een ongelofelijk mooie avond”

Vrijdagavond vanaf 19.00 stond publiek al in rijen te wachten voor een mooie plek om te genieten van de debuutavond “Van Hollandse Bodem” van projectkoor UnBelievable. Spannend voor de organisatie, want hoeveel muziekliefhebbers zouden gehoor geven aan de oproep voor deze avond.
KLIK HIER VOOR EEN FOTOALBUM

Around '69

De locatie Wijngaard Hof van Twente was zeer sfeervol ingericht en had ruimte gemaakt voor ruim 200 gasten. In een mum van tijd waren meer dan alle stoelen bezet op het speciaal ingerichte terras tussen de wijnranken. Met een aangename temperatuur, een ondergaande zon en de heerlijke geur van vers gebakken wafels (door Rosan ter Huurne) was dit dé perfecte setting voor een buitenconcert.

Hengevelde
De Hengeveldse bijdrage was van Arround’69, zonder de geblesseerde marcel Keizer. Zijn vervanger was Mart Ziethof:
“Ja, ging mooi. Gezellige avond gehad, fijn weertje erbij en leuk om een keer in te vallen bij Around 69! Daarbij heeft de komst van een aantal bezoekende meikevers me er niet van kunnen weerhouden om grotendeels de juiste trommels te raken. Wat ‘mei’ betreft een geslaagde avond.”

Koor UnBelievable

Projectkoor UnBelievable
Onder leiding van dirigent Tjeerd Bollmann en met de muzikale begeleiding van toetsenist Tim van Buitenen en slagwerker Jordy Slot werden de nummers van Hollandse bodem ten gehore gebracht. Nummers zoals Miracle (Ilse Delange), Onderweg naar later (Suzan en Freek), Als het golft (De Dijk), Sweet Goodbyes (Krezip), Door de wind (Miss Montreal), Niet of nooit geweest (Acda & De Munnik), Open je ogen (BLØF), Pak maar mijn hand (Nick & Simon) en een medley van Het is een nacht/Love you more (Guus Meeuwis/Racoon).

Gevarieerd programma
Rapper Bootz (Matthijs Hemmink) liet door zijn inbreng als rapper bij “Ik neem je mee” van Gers Pardoel een onvergetelijke indruk achter. Zangeres Lotte Dijkstra maakte met “Kon ik maar even bij je zijn” het publiek letterlijk stil worden. Stephan ter Avest en Marlies Ottink zongen het wonderschone “Zwaar om jezelf te zijn”. Wederom zang én tekst om stil van worden. Nostalgie werd gebracht door de Meidengroep (een aantal volwassen meiden uit UnBelievable). In hun toepasselijke eighties-outfit met een evenzo toepasselijke choreografie brachten zij een medley van Luv, de Dolly Dots, en Maywood. Amy Ankersmid (zelf een UnBelievabler) nam voor even de rol van zangeres Anouk waar en liet iedereen genieten van -hoe toepasselijk op deze mooie zomeravond- “Birds”. Carola Slot en Ilse Visscher hadden de handen ineen geslagen om een eigen tekst te maken op het nummer Op de fietse (Daniel Lohues): Op de fietse deur Beentel. Een tekst die iedere Benteloër aansprak.

De afterparty

Afterparty
Na bijna twee uur genieten van onze plaatselijke artiesten begon de afterparty met de Hengeveldse band “Around 69” en kon iedereen die nog energie over had blijven genieten van old school, rock ’n roll uit de fifties, sixties, seventies en eighties. Mede door het prachtige weer en de geweldige locatie was deze muzikale debuutavond van Unbelievable een groot succes. Conclusie, de doorstart van BeLieve Bentelo naar projectkoor Unbelievable is een hele goede keus geweest en smaakt zeker naar meer!

Solo Lotte Dijkstra
Solo optreden Unbelievable
Wafels bij de ingang
Hollandse hapjes