Van 40 jaar paraat richting de advocaat

Vrijdagavond 19 april 2019 kwam er dan toch echt een einde aan de enorm lange handbalcarrière van deze toppers; Carla Aarnink - Maria Brummelhuis - Thea Kruders - Jose Buschers - Petra Groothuis - Pauline Hobert - Yvonne Ottenschot - Sandra Rouwler - Marian ter Braak - Ursula Elmussharaf. Stijlvol afgesloten met een 16-10 overwinning! (De wedstrijd werd overigens gespeeld met een groen gele bal, naar verluid een sterke wens van Maria, Carla en Thea, balsponsoren zie bij lees meer red.) Jarenlang samen in dames 1 en daarna 20(!) jaar bij de recreanten. Maria Brummelhuis-Pierik: ”We hebben een leuke en zeker een flitsende gespeeld. We waren compleet, de oude trukendoos ging open en er werd goed gekeept. Al met al een wedstrijd waar we best trots op zijn en leuk was om te zien. Op het hoogtepunt moet je stoppen. Toch!? We waren onder de indruk van de vele supporters, familie, vrienden en buren en de leuke toespraken. Na afloop werden we op ludieke wijze verrast met onder andere geraniums en advocaat met slagroom en een leuke attentie van onze sponsor Afrika Naturstein. Een super avond om op terug te kijken. We blijven zeer zeker leuke dingen doen met elkaar, daarvoor kennen we elkaar te lang; De eerste uitjes staan al weer vast!”
Hieronder de tekst van de toespraak gisterenavond:

<<De balsponsoren

Dames en heren, jongens en meisjes. Welkom in de Pol. Na 20 jaar recreantenhandbal nemen we vanavond afscheid van een topteam. Recreanten 2.

Sommigen zijn al meer dan 40 jaar lid van HV Bentelo. Naast veel sportiviteit hebben ze vooral ook erg veel plezier met elkaar. Van weekendjes weg en bezoekjes aan de sauna tot trainingskampen naar Dubai. Ze hebben met elkaar gigantisch veel voor onze vereniging gedaan. Nagenoeg alle functies binnen de vereniging zijn door ze bekleed. Ze handbalden, ze trainden andere teams, ze coachten andere teams, ze bestuurden, ze dachten mee over ons technische beleid, ze naaiden, ze wasten, ze deden bardiensten, ze doen nog steeds bardiensten. Ook vielen ze nu en dan nog in bij dames 1 en wisten op die manier zelfs eens handhaving af te dwingen.

En ze bakten cakes. Heel veel cakes. Meer dan 500 door de jaren heen, zo hebben we berekend.

En natuurlijk dronken ze wijn met elkaar. Geen Flessen, geen dozen, nee: vaten. Heel veel vaten. 

Namens het bestuur van HV Bentelo mag ik jullie nog wat geven. In al die 20 jaren recreantenhandbal is het jullie helaas niet gelukt om ook maar 1 keer kampioen te worden. Maar we vinden dat jullie een veel grotere prestatie leverden. Namelijk, meer dan 20 jaren lang als echte verenigingsmensen voor onze club aan de bak. Met vele sportieve en gezellige uurtjes. Om die reden hebben jullie toch een medaille verdiend, vinden wij.
En daar hoort natuurlijk een bloemetje bij. Een toepasselijk bloemetje in dit geval. Een geranium. Alhoewel we hopen dat jullie daar nog lang niet achter gaan zitten.
In de kantine staat straks een BAFje voor jullie klaar. Boerenjong’s, advocaat en Slagroom.

Zonder gekheid: Jullie zijn een voorbeeld voor elk lid van onze vereniging. Ik wil daarom vragen of iedereen, indien mogelijk, wil gaan staan. Lieve dames, enorm bedankt voor jullie sportieve inzet en alles wat jullie voor de vereniging hebben gedaan. Geniet van jullie handbalpensioen! 
Jullie verdienen nog een keer een keihard applaus. Dankjulliewel!