Vier keer goud voor Wijngaard Hof van Twente

“Op zondag 18 september mag u ze komen proeven bij ons in Bentelo, tijdens de open dag!”, roepen de gelukkige wijngaardeniers Ilse en Roelof Visscher uit Bentelo. Deze wijnmakers waren dé grote winnaars tijdens de Wijnkeuring Lage Landen afgelopen zondag bij Kasteel Amerongen. Met twee andere deelnemers, ontvingen ze de ereprijs voor ‘Beste Wijngaardenier van de Wijnkeuring’. Ilse Visscher vertelde vorige week bij SBS6 in het programma HLF8 al, dat ze een goed voorgevoel had over de ingezonden wijnen uit Bentelo. Dat gevoel was prima, want van de door hen 8 ingezonden wijnen kregen er 4 een zilveren en 4 een gouden medaille. “Ongekend, supertrots en heel blij mee”, aldus Ilse, Roelof en hun team. De keuring gaat vooraf aan de Open Dagen waarop veel wijnboeren hun bedrijf open stellen. Na twee jaar zónder open dag, is Wijngaard Hof van Twente zondag 18 september open van 13.00 – 18.00 uur. Zie ook www.twentewijn.nl/nieuws/open-dag.

Midden in de oogst Ieder jaar organiseert Stichting Wijninstituut Nederland deze keuring, met zo’n 60 deelnemers uit Nederland en België. Dit jaar waren er in totaal 238 verschillende wijnen om te keuren. “We doen graag mee aan belangrijke Wijnkeuringen in Europa”, vertelt Roelof Visscher. “En ja, er ligt al heel wat eremetaal in onze ‘prijzenkast’ in Bentelo. Maar veel belangrijker dan medailles en bekers, vinden we het oordeel van de vakkundige jury. Het is een bevestiging dat je goed bezig bent en kwalitatief uitstekende wijnen maakt ten opzichte van het grote aanbod om ons heen.” De wijnen die gekeurd zijn, gingen tussen 2018 en 2021 op de fles. De oogst van dit jaar ziet prachtig uit. “De overvloedige zon heeft onze druiven zeker goed gedaan. Bovendien hadden we door de droogte weinig last van schimmels en ander bederf. De komende weken gaan we weer verder met oogsten. Het is ontzettend druk nu op de wijnvelden en in de wijnmakerij. Deze keuring was een fijne afwisseling. Kroon op het werk van onze medewerkers en van onze zoon Mart die sinds 2020 als opvolger in het bedrijf zit. En ja, natuurlijk ook super fijn voor onszelf.”

Zwiebelkuchen met Federweisser Zondag 18 september van 13.00 – 18.00 uur is iedereen van harte welkom in Wijngaard Hof van Twente, waar ook de winnende wijnen worden geschonken. “We ontvangen de gasten volgens traditie met Zwiebelkuchen en Federweisser. Deze ‘piepjonge bijna-wijn’ dankt de naam aan de gisten die als tintelende veertjes op je tong dansen”, verklaart Ilse Visscher. “Tja, en dat smaakt heerlijk met zo’n stukje vers gebakken, lauwwarme uientaart volgens Duits recept.” Op het plein voor wijnmakerij De Sueterie aan de Suetersweg 2a in Bentelo, is van alles te proeven, zien en beleven. Er zijn meerdere ‘smultentjes’ en een groot terras om gezellig samen te zijn en te genieten. Er is muziek en gidsen nemen je graag mee voor een rondje door de wijngaard of een kijkje in de wijnkelder.