Voedsel Veur Mekaar! Een meer dan bijzonder project!

“Voedsel veur mekaar ‘in Bentelo, toch wel een bijzonder project kort voor Eastern Plaza waar de tent heeft gestaan van de Paasparty in het verleden. Ruim 50 gezinnen (aanmeldingen zijn meer dan welkom, zie onder!) zijn lid en betalen jaarlijks een vast contributie en:
Het loopt als een trein! Met een vaste tuinman in dienst en vele enthousiaste vrijwilligers brult alles uit de grond. Een broccoli zo groot als een voetbal als getuige.
Deze vrijdag de eerste interactieve rondleiding van de Bentelose basisschool BentelWijz. (KLIK HIER voor foto’s)

Laura Klis namens Voedsel Veur Mekaar:
“Voedsel Veur Mekaar is een initiatief voor én door enthousiastelingen uit Bentelo en omgeving. We worden ons steeds bewuster van gezond, lokaal en seizoensgebonden eten. We willen weten waar ons eten vandaan komt en kunnen vertrouwen dat het eerlijk, met respect voor mens en natuur, geproduceerd is. Wat is nou leuker dan het hebben van een gemeenschappelijke moestuin waar je zelf van eet en tegelijkertijd mensen ontmoet? Inmiddels hebben we al ruim 50 huishoudens uit de regio die lid zijn!”
(Maar mensen kunnen zich nog zeker aanmelden red.)

Vrijdagochtend (vrijdag 10 juni) zijn groep 6 én groep 7 op bezoek geweest in de moestuin! Deze gezamenlijke ochtend stond in het teken van educatie. Laura Klis heeft 38 scholieren rondgeleid door de tuin. Laura:
“Samen met vrijwilligers van de moestuin hebben we een aantal leuke activiteiten georganiseerd. Van savooiekool, rode en witte kool planten tot aan een wedstrijd kweek trekken en een mini-proeverij met lekkere gerechten uit eigen tuin. Aan het einde kreeg iedereen een paksoi plantje en een geoogste bosui mee voor thuis! Wat een enthousiasme bij de kinderen en leraren! Hier wordt zeker een vervolg aan gegeven. Wij kijken er naar uit!”

Lijkt het jou ook leuk om onderdeel uit te maken van deze collectieve moestuin? Tof! Schrijf je dan in via inschrijven.voedselveurmekaar.nl. Want er is nog plek! Er is plaats voor ongeveer 100 huishoudens in totaal. Voor meer info zie:

https://www.instagram.com/voedselveurmekaar/

https://www.facebook.com/VoedselVeurMekaar/

https://www.voedselveurmekaar.nl/

Met hartelijke groe(n)ten,

Laura Klis