Werkbezoek college opvanglocaties vluchtelingen

Op 20 februari is het college van burgemeester en wethouders op werkbezoek geweest bij een aantal locaties voor vluchtelingenopvang in de gemeente. Het werkbezoek ging langs de voormalige Puntdakschool in Goor, Hof van Hagmolen in Bentelo en Finspark Herikerberg in Markelo. Dit zijn alle 3 locaties waar Oekraïense vluchtelingen worden opgevangen.

Ook werd een bezoek gebracht aan Diepenheim waar 12 minderjarige statushouders wonen en aan Opvanglocatie Markelo waar 75 asielzoekers wonen. Bij alle locaties is het college in gesprek gegaan met woonbegeleiders en bewoners en hebben ze woonruimtes bekeken. Bij Opvanglocatie Markelo mocht het college aanschuiven bij een gezamenlijke maaltijd die de mensen zelf hadden bereid.

Het college was onder de indruk van de verhalen en de gastvrijheid. Hoewel de situatie van de vluchtelingen soms schrijnend is, werd het college overal even hartelijk verwelkomd. De mensen zijn erg dankbaar voor de warme ontvangst in onze gemeente en de vriendelijkheid van de inwoners. Wil je meer weten over de vluchtelingenopvang in onze gemeente?

Kijk dan op Vluchtelingenopvang Hof van Twente.