Wijn van tomaten uit Bentelo bij de Librije

Bij de Librije’s Hotel in Zwolle, één van de twee drie sterren restaurants in Nederland, wordt vanaf vandaag een bijzondere wijn uit Bentelo gepresenteerd. Samen met onderzoekers van Hogeschool Stenden in Leeuwarden, paprikaproducent Arco Vreugdenhil en tomatenproducent Theo van der Kaaij ontwikkelde Neerlands Wijnmakerij in Bentelo ViniVega: wijn gemaakt van groenten.

De paprika’s en tomaten van Vreugdenhil en Van der Kaaij worden in Bentelo geperst en vergist tot innovatieve groentewijnen.In de onderzoeksfase, die midden vorig jaar startte, werd de ViniVega door Jonnie en Thérèse Boer van sterrenrestaurant de Librije geproefd. Zij waren direct zo enthousiast dat ze graag hun naam aan het product verbonden.Internationale presentatie Op de horeca-innovatiebeurs Anuga 2015 in Keulen wordt de wijn dit weekend internationaal gepresenteerd.Bekroonde wijnen Neerlands Wijnmakerij produceert al jaren kwaliteitswijnen op maat voor diverse wijnboeren. Meerdere wijnen uit Bentelo zijn bekroond op concoursen in zowel binnen- als buitenland. Ook de wijnlijn ‘Kus van Thérèse’ die exclusief bij De Librije wordt geschonken is gevinificeerd door de Bentelose wijnproducent.