Zilveren medaille voor Hans Hobert op World Transplant Games én Nederlands record!

Hans Hobert uit Bentelo heeft afgelopen week meegedaan met de World Transplant Games in het Engelse Newcastle. Hier heeft hij een verdienstelijke zilveren medaille gehaald. De World Transplant Games zijn wereldspelen voor mensen die een orgaandonatie hebben ondergaan. Deze spelen worden sinds 1978 elke twee jaar georganiseerd met als doel om samen te sporten, maar ook om, via de media, het grote publiek bewust te maken van het belang van orgaandonatie. Bij deze eerste spelen in 1978 waren er 99 deelnemers uit 6 landen, inmiddels is dit gegroeid naar 2.000 deelnemers ( en evenzoveel supporters) uit 60 landen. De deelnemers hebben van een al dan niet bekende donor een nieuwe nier, lever, hart, longen of beenmerg ontvangen en daarmee een “tweede leven” gekregen.

Van 17 – 23 augustus werden de Word Transplant Games in NewCastle gehouden. Vanuit Nederland hebben er 65 deelnemers meegedaan op diverse onderdelen. Een van de deelnemers was Hans Hobert uit Bentelo. Hans heeft in 2016 een nier van zijn schoonzus Carla gekregen. Hij had al eerder gehoord van de World Transplant Games en na de transplantatie heeft hij besloten om aan deze spelen deel te nemen en wel op de onderdelen kogelstoten discuswerpen, sporten die hij op jongere leeftijd ook altijd heeft beoefend.

Afgelopen donderdag stond het kogelstoten op het programma. Met een stoot van 8.30 meter heeft hij een zilveren medaille behaald. Dit is ook nog eens een nieuw Nederlands record. Een prachtige prestatie. De dag erna deed Hans mee aan het discuswerpen, maar hier is hij helaas niet doorgedrongen tot de finale, het werd een 10e plek. Al met al een prachtige prestatie en het was een bijzondere moment om met zoveel mensen met een nieuw orgaan deze spelen te mogen meemaken. Over 2 jaar zijn de spelen in Houston in Amerika en Hans wil dan ook van de partij zijn.

Hans proficiat namens de redactie!