Zwerfafval? Groep 8 van IKC BentelWijz uit Bentelo weet er wel raad mee

Afgelopen donderdag 28 maart ging groep 8 van IKC BentelWijz uit Bentelo de buurt in om zwerfafval op te ruimen. Juf Kim had de kinderen van haar klas geïnformeerd over het idee en iedereen was gelijk enthousiast. De actie werd aangemeld bij Nederland Schoon en zo ontving de klas ook educatiemateriaal over zwerfafval.
Na een leuke zwerfafval les ’s morgens in de klas, gingen ze ’s middags voorzien van hesjes, handschoenen, afvalgrijpers en heel veel afvalzakken de buurt in. Een aantal ouders hadden hun hulp ook aangeboden en liepen met de kinderen mee.
Vele zakken werden gevuld met zwerfafval dat hier en daar lag in de wijk maar vooral aan de rand van het dorp, zoals sigarettenpeuken, blikjes, lege bier- en wijnflessen, papier, resten van vuurwerk, plastic en nog veel meer.
Om 14.00 uur keerde iedereen terug bij schoolplein, waar trots geposeerd werd bij de berg opgehaalde zakken vuil, voor een groepsfoto. Ook werden onze meest bizarre vondsten besproken, zoals een glazen waterpijp, een masker en automatten.
De leerlingen waren zo enthousiast, zo’n middag als deze wordt vast nog wel vaker georganiseerd!