10 jaar Wegdamnieuws: wat vindt de lezer (deel 1)

Het is dit jaar 10 jaar geleden dat deze website Wegdamnieuws.nl voor het eerst online ging. 10 jaar lang op de vroege ochtend een nieuw artikel en natuurlijk nog veel meer. We proberen een kleine serie te maken naar aanleiding van ons 10-jarig bestaan met dezelfde vragen.

De aftrap wordt gedaan door Paul Wegdam en Johan Essink:

Waarom vind jij Wegdamnieuws wel/niet belangrijk?
Paul: ”Ik vind WegdamNieuws belangrijk omdat het je op de hoogte houdt van het reilen en zeilen in Hengevelde en omstreken. Overige media zoals de Twentsche Courant Tubantia melden weinig nieuws over ons dorp.
Johan:”Ik vind Wegdamnieuws belangrijk omdat het mij op de hoogte houdt van serieuze zaken die in Hengevelde spelen, maar daarnaast ook van leuke dingen zoals jubilea, sportuitslagen etc”.

Hoe ga je met Wegdamnieuws om? Waar/wanneer/etc
Paul:”Goed, ik kijk elke dag wel enkele keren op WegdamNieuws of er nog nieuwsfeiten zijn”.
Johan:“Iedere morgen als ik uit bed kom, begin ik standaard Wegdamnieuws te lezen. Zo blijf ik op de hoogte wat er speelt”.

Wat mis je nog op onze lokale nieuwswebsite?
Paul:”Ik mis niets op WegdamNieuws; er komt van alles en nog wat aan de orde. Voor ieder wat wils”.
Johan: “Eventuele aankondiging van te spelen spelen wedstrijden van de eerste teams van WVV, WHC en Cupido. Soms lees ik nadat er een (thuis)wedstrijd gespeeld is verslag, terwijl ik die wedstrijd misschien wel had willen kijken. Misschien kunnen er ook uitslagen van de plaatselijke kaartclub “Vriendschap Troef” vermeld worden”.

Wat zou jij anders doen?
Paul:”De selectie van ‘hoofdnieuws’ en óverig nieuws’ is me niet altijd even duidelijk. Fotoalbums mogen soms wel wat korter.
Johan: “In principe loopt alles goed. Misschien is het een idee om maandelijks iemand te interviewen en dit op Wegdamnieuws te zetten”.

Wat wil je er verder nog over kwijt?
Paul: ”De update 1 jaar geleden was goede actie; verfrissend. Knap dat jullie dit al 10 jaar volgehouden hebben. Kost m.i. een hoop tijd. Chapeau en succes verder.
Johan: “Ik vind verder alles prima zo”.