Communicatie Twente Milieu laat sterk te wensen over

Iedereen kent wel het fenomeen van de pinautomaat die een pasje inslikt. Wat weinigen weten is dat ook afvalcontainers ‘ingeslikt’ kunnen worden, door de vuilniswagen. Ook bij ons is deze week de grote groene afvalcontainer meegenomen door de vuilniswagen. Dan zoek je eerst de hele buurt af: Zonder resultaat. Je wacht een paar dagen al afvragend: Waar kan dat ding toch zijn? De gemeente gebeld dat mijn container was gestolen: ”Dan moet je aangifte doen en met dat formulier kun je een nieuwe aanvragen” kreeg ik te horen. Toch eerst alle buren maar eens vragen; Nadat ik wat buren in de straat gesproken had over het onderwerp, kwam er al gauw een buurman die getuige was geweest van het 'incident': inderdaad gewoon in de vuilniswagen gegooid en weggereden. Oké! Met deze informatie Twente Milieu maar gebeld, wat ik daar te horen kreeg, ongelofelijk!

“Ja, dat heeft de chauffeur wel gemeld bij zijn leidinggevende hoor!”

“Oké! En deze informatie wordt vervolgens niet gedeeld richting de gedupeerde? Of dat de chauffeur het incident ergens in de buurt meldt zodat degene die zijn container mist op de hoogte gesteld kan worden?”

“Nee, daar kunnen we niet aan beginnen, dan moet zo’n chauffeur de hele straat door……” Ongelofelijk!

Ik vond nog een interview uit 2015:
“Ja, dat gebeurt meerdere keren per week”, zegt interim-directeur Theo Lemmen van Twente Milieu. “Heel vervelend. Dat heeft te maken met het type container en de inhoud ervan. Bij zwaardere containers spant de grijper van de zijlader strakker aan, dan bij lichtere. En omdat zo’n container taps toeloopt -het vuil moet er makkelijk uit vallen- glijdt soms een lichtere container eruit. Wanneer de wieltjes weggewerkt zijn, dus niet uitsteken om wegglijden te voorkomen, valt hij in de vuilniswagen”, is zijn uitleg.

Dus dit gebeurt meerdere keren per week, en toch blijft de policy om het niet te melden bij de bewoners? De chip die refereert naar de eigenaar is hier dan weer niet voor te gebruiken?

Raymond Wegdam