Onkruidbeleid Hof van Twente: ‘De boodschap dat het anders moet is in ieder geval overgekomen’

Enkele weken geleden ben ik op uitnodiging van de gemeente op het stadhuis geweest zodat ik nader toelichting zou ontvangen over met name het onkruid beleid inde Hof van Twente. Dat het niet goed was, dat waren ze met mij eens en de conclusie: Twente Milieu deed hun werk niet goed. Ik stelde voor om de burgers uit te leggen wat er in het komende jaar anders zal gaan gebeuren, een woordvoerder van onze Hof: ”Daar gaan we op dit moment niet over communiceren. De inhaalslag wordt gemaakt en dan is het haast winter. We gaan wel nadenken over hoe we dat volgend jaar beter kunnen doen. De boodschap dat het anders moet is in ieder geval overgekomen.”
Dan het vraagstuk: Wat indien er een container in de vrachtwagen van Twente Milieu beland? Het beleid is om daar vervolgens maar niet met de cliënt over te communiceren. (Zie DIT ARTIKEL.) Door Wegdamnieuws is er herhaaldelijk om een reactie gevraagd maar helaas, de bereidheid om te reageren is er niet blijkbaar. Dus heeft de woordvoerder van de gemeente een poging gewaagd:
“Ik heb contact gehad met Twente Milieu. Zij gaan nog uitzoeken wie mensen moeten bellen als er iets is met de container. Het schijnt niet zo eenvoudig voor de chauffeur om het te melden aan de desbetreffende inwoner omdat er vaak groepjes containers bij elkaar staan en de containerchip niet uitgelezen kan worden. Ik heb aangegeven dat het voor mij nieuw is dat de containers ‘ingeslikt’ kunnen worden en dat het goed zou zijn om daar misschien iets over te communiceren en over wat mensen dan moeten doen, of wie ze moeten bellen”.
Ik zou zeggen, je hebt probleemdenkers en oplosdenkers.
 
Raymond