Onkruidbestrijding Hof van Twente door Twente Milieu: Of toch niet?

“Met ingang van het jaar 2016 is het voor overheden wettelijk niet langer toegestaan om onkruid op verharding te bestrijden met chemische middelen (Roundup). Om het onkruid op verharding toch afdoende te bestrijden is er door de gemeente Hof van Twente voor gekozen om dit op een milieuvriendelijke manier te doen. De werkzaamheden worden uitgevoerd door Twente Milieu”.  Dit is te lezen op de website van de Hof van Twente.
KLIK HIER voor het fotoalbum om te aanschouwen hoe dit heeft uitgepakt!  Staat jouw straat erbij?
Al mijmerend denk ik dan bij mezelf: Er zijn toch meerdere wegen die naar Rome leiden? Er zijn in Hengevelde meerdere mensen met een arbeidsbeperking:
Deze zie ik dan iedere ochtend uitwaaien naar omliggende plaatsen, maar ook verder met Lichtenvoorde als lichtend voorbeeld: Iedere ochtend om 5.00 uur richting de beschermde werkplek! In Hengevelde hebben we, getuige het fotoalbum voldoende werk om meerdere beschermde werkplekken in te vullen. Daarbij meenemend ons sportpark Rupertserve, kulturhus de Marke en we komen al een heel eind!

Twente Milieu zal hier wederom niet op reageren: Immers, indien er een afvalcontainer in de vrachtwagen belandt wordt dit niet gemeld aan de gebruiker, tevens wordt er niet gereageerd op meerdere verzoeken om een reactie dus uit die hoek hoeven we wat onkruidbeleid waarschijnlijk niet veel bijval te verwachten.

Indien u situaties aantreft waar veel onkruid staat kunt u dit melden via de volgende kanalen: telefonisch via 0547 -858585 of via www.hofvantwente.nl/melden.  
Hof van Twente: Bij deze!
 
 
Raymond Wegdam