Waar moet de jeugd in Hengevelde naar toe?

In Hengevelde vinden we allemaal dat de jeugd te veel tijd besteed aan IPad, gamen en ander passieve bezigheden, maar waar kan de jeugd in Hengevelde naar toe? Op de website van de plaatselijke voetbalvereniging is te lezen: ‘Wanneer er georganiseerde wedstrijden/trainingen zijn gepland, de velden op het sportpark – uitgezonderd op zon- en feestdagen – vrij bespeelbaar zijn van maandag t/m zaterdag van 9.00 uur tot 18.00 uur; niet op zondag’. Wat blijft er dan over? In het verleden was er een trapveldje achter de tennisbanen maar daar is tennissend Hengevelde bezig om een 4e en 5e tennisbaan te realiseren. Had daar ook een doel kunnen staan? In Bentelo?

Daar ligt er tussen de tennisbaan en de basisschool een prachtig Cruijff court achtig veld, hier niet… Tien maanden per jaar wordt er getraind en gevoetbald op het kunstgrasveld, waar de gemeente een bedrag van 500.000 aan gemeenschapsgeld heeft bijgedragen. Enkel leden mogen er blijkbaar gebruik van maken op gezette tijden. Tien maanden per jaar wordt er getraind en gevoetbald met veel meer mensen! Brandt er verlichting in de wintermaanden tot soms ver na  21.30 uur! En in de zomer worden kleine groepjes kinderen structureel weggestuurd vanwege geluidsoverlast!?

Er wordt in problemen gedacht en niet in oplossingen. Laten we alle plekken binnen de bebouwde kom inkaderen tegen het risico op geluidsoverlast. Een speeltuintje in de wijk dat zich veel dichter op de woningen bevindt? Leuk maar niet op zondag, denk aan de buren! De H.E.T. tent? Leuk maar niet na 18.00 uur, denk aan de buren! Achter de computer met die dikke kinderen met de deuren dicht; Denk aan de buren!

Raymond Wegdam