15.000 euro voor viering 15-jarig bestaan Hof van Twente

De Hof van Twente stelt een bedrag van 15.000 euro beschikbaar voor de viering van het 15-jarig bestaan van de gemeente in 2015. Een werkgroep bestaande uit inwoners van de verschillende kernen moeten krijgen de opdracht het basisidee verder uit te werken in samenspraak met het nog te vormen lokale organisatiecomité en sleutelfiguren uit de gemeentelijke organisatie.

“Er leefden binnen de gemeentelijke organisatie al wat ideeën om aan het 15-jarig bestaan van de gemeente Hof van Twente wat extra aandacht te schenken”, zo staat te lezen in het collegevoorstel. “Ondanks de wat sombere tijdgeest is het toch goed om een bescheiden feestje te vieren en om eens te laten zien hoe ver de gemeentelijke organisatie nu is in haar ontwikkeling en waar zij nu staat en wat zij voor de samenleving kan betekenen.”

Het thema van het 15-jarig bestaan wordt: verbinding en samenwerken. “Dit kan zijn verbinding en samenwerking tussen kernen en buurtschappen, verenigingen en instellingen in Hof van Twente. De nadruk zou kunnen liggen op innovatieve verbindings- en samenwerkingsprojecten.”