Aanleg ondergrondse containers met toegangscontrole gereed
Met ingang van 1 januari 2017 verandert de gemeentelijke afvalstoffenheffing. U betaalt vanaf dat moment niet langer één vast bedrag. De afvalstoffenheffing is vanaf die datum opgebouwd uit twee delen: een vast en een variabel deel. De variabele kosten worden bepaald door het aantal keren dat inwoners restafval aanbieden. Restafval is het echte afval dat overblijft als alle grondstoffen goed gescheiden zijn. Kortom: afval scheiden loont! TwenteMilieu is op dit moment druk bezig met de aanleg van deze nieuwe (ondergrondse) milieu-eilanden en restcontainers. Op dit moment is TwenteMilieu bezig met deze werkzaamheden op diverse locaties in Goor, Hengevelde, Bentelo en Diepenheim.
Voor het systeem met vaste en variabele kosten is het van belang dat per huishouden kan worden bekeken hoe vaak restafval wordt aangeboden. Bij alle hoogbouwwoningen worden daarom ondergrondse containers met een toegangscontrole gebruikt. Een aantal huishoudens maakt nu nog gebruik van een blokcontainer of een andere (inpandige) verzamelcontainer. Op deze containers is een dergelijke registratie niet mogelijk. Deze containers worden daarom dit jaar vervangen door ondergrondse restafvalcontainers.
Een ondergrondse container ziet er uit als een grote stalen- of betonnen bak. Deze bakken worden neergezet en zo snel mogelijk daarna ingegraven in de grond. De werkzaamheden duren per plaatsing enkele dagen (bemalen, plaatsen en afwerken).
Na het ingraven ziet u alleen nog een bescheiden inworpzuil boven de grond en daarmee is de ondergrondse container minder storend in het straatbeeld dan de oude, bovengrondse container.
Met de nieuwe, ondergrondse container is de pasjestoegang voor diftar ook mogelijk en houdt u controle over de hoeveelheid restafval die u naar de container brengt.