Achteruitrijrace nieuw spektakelstuk Voorjaarsfeesten Markvelde

In het weekend van 24, 25 en 26 mei zet de buurtschap Markvelde, op de grens van Twente en de Achterhoek, de deuren weer wijd open. Voor de 51e keer wordt iedereen van harte uitgenodigd deel te nemen aan het gezelligste voorjaarsfeest van de regio. Aan weerszijden van de Steenmorsweg is er dat weekend van alles te beleven. Er zijn veel sportieve activiteiten om aan deel te nemen of naar te gaan kijken. Het hele weekend zorgen de Markveldse Piraatjes voor gezelligheid met hun piratenhits vanuit de speciale ronde tent op het feestterrein. Markvelde staat voor gezelligheid en openheid voor iedereen. Daarom zijn de prijzen ook klein gehouden en zijn alle activiteiten (met uitzondering van de zaterdagavond in de feesttent) gratis toegankelijk!

Diverse werkgroepen met meer dan honderd vrijwilligers zijn de afgelopen maanden in touw geweest om het programma voor te bereiden en alle bezoekers goed te ontvangen. Dat programma begint op vrijdagavond met de ondertussen traditionele M-Factor. Een afwisselende show met optredens van plaatselijke artiesten. Deze zorgen soms voor een emotionele snik, maar meer nog voor veel gein en schik. De eerste feestavond wordt tot in de kleine uurtjes voortgezet op de muziek van DJ Bart Eshuis.

Op zaterdag wordt begonnen met de Markveldse Brunch. Iedereen die zich hiervoor opgegeven heeft kan aanschuiven aan de gezellige lange tafels en gezellig bijkletsen met de buurman- of vrouw onder het genot van een heerlijk brunch-buffet. Daarna nemen de kinderen bezit van het feestterrein met een actief programma kinderspelen. De schutters, of zij die daarvoor door willen gaan, nemen het tegen elkaar op tijdens het vogelschieten. Ondertussen wordt de gezellige muziek op het terrein verzorgd door “Die Stadlfreunde” uit Hengevelde. Vanaf 17.00 uur ronken de motoren van de zitmaaierrace. Het Twents Zitmaaier Team houdt één van haar wedstrijden in Markvelde. Meer dan 80 deelnemers scheuren in diverse klassen over de crossbaan aan de Steenmorsweg, waarbij snelheden van 70 km per uur geen uitzondering zijn. Spektakel is zekerheid!

Het avondprogramma in de feesttent wordt verzorgd door de mannen van Old-Ni’js. Onder aanvoering van Wimken van Diene en Frederik Puntdroad belooft dat boerenrock te worden zoals dat ooit bedoeld is. Later op de avond gaat het dak eraf met de ongekende “Rob en Ivar Show”. Deze beide DJ’s bouwen een supergezellig feestje. Dat is zeker!

De zondag heeft dit jaar een primeur: De achteruitrijrace! Vanaf 12.30 uur rijden de crossauto’s allemaal de verkeerde kant op over de crossbaan direct tegenover het feestterrein. Alleen achteruit rijden is toegestaan en dat kan niet anders dan veel sensatie opleveren. Op het feestterrein begint om 13.00 uur de zeskamp, die in Markvelde gewoon niet weg te denken is. Vele teams gaan de strijd aan met water, hindernissen en elkaar. Het plezier straalt er van af. Vanaf 17.00 uur staat het toporkest De Daltons Showband op het podium. Herkenbare muziek, live gespeeld, een garantie voor een stralend feest! Vanaf 19.00 gaan de mensen achter in de feesttent op hun tenen staan voor DJ Timmie Tirol, de kleinste DJ van Europa. Het weekend wordt muzikaal afgesloten door de Capri Road Show.

Markvelde maakt er ook dit jaar weer een mooi feestje van!