Ambtenaren op de fiets, college neemt elektrische fietsen in ontvangst

Burgemeester en wethouders van gemeente Hof van Twente namen op 7 mei vier elektrische fietsen in ontvangst. Omdat de gemeente toe wil naar duurzamere vervoersmogelijkheden kunnen ambtenaren deze fietsen reserveren voor afspraken in de buurt. Dat is beter voor het milieu en ook nog eens goed voor de gezondheid. Het college stapte meteen op de e-bike voor een korte testrit. Wethouder Meulenkamp is enthousiast na een rondje met de fiets: “Dit is een mooie stap richting duurzame mobiliteit in de gemeente.”

Duurzaam vervoer
Duurzaamheid is een speerpunt van gemeente Hof van Twente. De gemeente streeft ernaar om in 2035 energieneutraal te zijn. Om zelf ook een steentje bij te dragen zijn al een aantal duurzame maatregelen getroffen. Het afval wordt gescheiden, er zijn zonnepanelen op het dak van het gemeentehuis geplaatst en er is Led-verlichting in het pand. Daarnaast is de gemeente onlangs uitgeroepen tot Fairtrade gemeente. Voor dienstreizen wil de gemeente duurzamere manieren van vervoer inzetten. De ambtenaren konden al gebruik maken van de NS-businesskaart en nu worden daar de elektrische fietsen aan toegevoegd. Ambtenaren kunnen deze fietsen gebruiken voor werkbezoeken.

Aanbesteding
De fietsen zijn geleverd door Profile Reiners uit Goor. Alle fietsenzaken uit de Hof zijn benaderd bij de aanbesteding. Deze leverancier voldeed aan de voorwaarden en kwam als goedkoopste uit de bus.