Annie Schreijer-Pierik stijgt onverwachts plek op kandidatenlijst

Zojuist is bekend geworden dat Annie Schreijer een plaats stijgt op de CDA-kandidatenlijst voor de verkiezing van het Europarlement op donderdag 23 mei. Ze gaat van plek 5 naar 4. Dit omdat de kandidaat op nummer 3 zich terugtrekt (Karsten Klein uit Den Haag). Hij blijft bij nader inzien liever bij zijn gezin dan steeds naar Brussel en Straatsburg te reizen. De hogere plek betekent ietsje meer kans voor Annie op herverkiezing, maar ze heeft nog steeds voorkeurstemmen nodig. In de peiling van Maurice de Hond staat het CDA nu op 3 zetels in het Europarlement - dus Annie heeft voorkeurstemmen nodig!

Partijvoorzitter Rutger Ploum betreurt dat Karsten Klein niet kan deelnemen aan deze verkiezingen, maar begrijpt en respecteert zijn beslissing. “Karsten is een ervaren volksvertegenwoordiger en bestuurder. Wij zien zijn actieve inbreng in het CDA graag voortgezet.”

Op 9 april wordt de CDA kandidatenlijst voor het Europees Parlement aan de Kiesraad overhandigd. Esther de Lange voert die lijst aan. Het vertrek van Klein betekent dat na Jeroen Lenaers op twee, Tom Berendsen op plek drie komt. Annie Schreijer-Pierik komt op plek vier te staan en Henk Jan Ormel op vijf.