Basisschool Wiene groeit in tijden van krimp

Donderdag 18 februari werd op basisschool Wiene in Ambt Delden de 50e leerling verwelkomd. Een feestelijk moment na een tweede periode van lockdown en onderwijs op afstand.
Basisschool Wiene heeft in anderhalf jaar tijd een grote groei doorgemaakt. Dat is bijzonder in tijden waarin het aantal leerlingen in het basisonderwijs in de Hof van Twente daalt. De school in het buurtschap Wiene-Zeldam verwelkomde aan het begin van dit schooljaar het merendeel van de kinderen van OBS Deldenerbroek, welke eind vorig schooljaar gesloten werd. Deze kinderen hebben allemaal een fijne, nieuwe plek gevonden op Wiene.

Kleinschaligheid
Daarnaast merkt het team dat de kleinschaligheid ouders aanspreekt. Wie het karakteristieke gebouw uit 1931 binnenstapt, proeft een persoonlijke en veilige sfeer. De leerkrachten kennen de kinderen goed en kunnen daardoor inspelen op wat een kind nodig heeft.

Buitenonderwijs
Op 28 oktober 2019 ontving basisschool Wiene als eerste school in Nederland het BuitenWijzer certificaat. Kinderen krijgen er elke dag buiten een les. Buiten zijn is gezond voor kinderen en het heeft positieve effecten op de concentratie en oogontwikkeling. Na een buitenles gaan kinderen vol frisse energie weer binnen aan de slag. Het buitenonderwijs wordt door geïnteresseerde nieuwe ouders vaak genoemd als reden om een kijkje te gaan nemen.

Vieren
Team en ouders zijn trots op deze mijlpaal. De ontvangst van de 50e leerling wordt op school toepasselijk gevierd met taart en een buitenactiviteit. Er was voor alle kinderen een natuurbingo in de omgeving van school georganiseerd. Daarnaast hadden alle kinderen een zogenaamde ‘happy stone’ gemaakt, die ze mogen verstoppen in de buurt van school of hun huis met als doel om mensen die deze steen vinden een blij momentje te bezorgen.