Beste Buur Hof van Twente in het zonnetje gezet

Goed contact met de buren vindt Salut goud waard is. Met deze gedachte organiseert Salut de “Beste Buur Verkiezing”. De beste buur levert een grote bijdrage aan de onderlinge sfeer in de buurt. De titel gaat dit jaar naar mevrouw Zeedijk. Zij is door de burgemeester op 28 september in het zonnetje gezet. Enkele jaren geleden won Paul Brummelhuis uit Hengevelde deze verkiezing.
Alle inwoners uit de gemeente Hof van Twente kwamen in aanmerking voor de “Beste Buur”. De “Beste Buur” is misschien iemand die altijd klaarstaat of is het de buur die ongemerkt veel voor de buurt doet zonder dat hij/zij in het middelpunt staat.

De jury heeft alle 24 nominaties met aandacht doorgenomen en heeft unaniem mevrouw Zeedijk van 85 jaar uit Goor gekozen tot “Beste Buur 2019”. Mevrouw is in de buurt een steun en toeverlaat voor iedereen die dit nodig heeft, zij staat altijd voor iedereen klaar. Voor zieke buurtgenoten wordt een boodschap gedaan, in vakantietijd zorgt zij voor de post, de planten en de dieren. Mevrouw is een belangrijke spil en verbindt buren aan en ook met elkaar. Buurtbewoners die verhuisd zijn, houden nog altijd contact met mevrouw Zeedijk.

Samen met de buren, de Beste Buur 2017 en 2018 is ze blij verrast door de burgemeester mevrouw Nauta. “Zo ben ik opgevoed en vind het normaal om te helpen” was haar eerste reactie.