Blad van gemeentelijke bomen in uw tuin? Maak gebruik van de bladkorven!

Onze gemeente is een prachtig groene gemeente, de naam HOF van Twente zegt het al. Bomen zijn mooi en zeker in de herfst genieten we ervan. Een nadeel is dat de meeste bomen in de herfst hun blad verliezen en dat brengt soms behoorlijk wat opruimwerk mee. Zijn er gemeentelijke bomen waarvan het blad in uw eigen tuin valt? Dan kunt u dat blad kwijt in de bladkorven die op verschillende plaatsen verspreid in de kernen van onze gemeente staan.

Bladkorven alleen voor blad van gemeentelijke bomen!
Bladkorven zijn bedoeld voor het blad van gemeentelijke bomen dat in uw tuin terecht komt. Het is een extra service zodat uw groenbak niet overvol wordt. Wanneer u ander (tuin)afval of blad in de bladkorf doet halen wij de bladkorf weg. Uw eigen tuinafval kunt u gratis brengen bij het Milieupark Hof van Twente aan de Mossendamsdwarsweg 1 in Goor. Het blad dat op de straat, stoep of in de plantsoenen komt hoort ook niet in de bladkorven. Dat wordt door de gemeente in samenwerking met Gildebor opgeruimd.

Wanneer en waar?
In alle kernen komen vanaf 16 oktober de bladkorven op dezelfde plekken als vorig jaar. De korven worden afhankelijk van hoe vol ze zijn, wekelijks geleegd. Zijn de korven niet helemaal vol dan wordt de frequentie van legen aangepast. De bladkorven zullen tot de kerst in de wijk blijven staan. Het kan zijn dat in de herfstperiode sommige korven verplaatst worden. Dat gebeurt omdat boomsoorten in verschillende periodes hun blad laten vallen. U mag de bladkorven niet zelf verplaatsen omdat de route voor vrachtwagen dan niet meer klopt.

Geen extra korven of verplaatsing van korven
Bij de gemeente komt regelmatig de vraag binnen om de bladkorf op een andere plek neer te zetten of om er nog één bij te plaatsen. Vanwege de kosten of de te rijden route is dit helaas niet mogelijk. Ook mag u niet zelf een bladkorf plaatsen, de gemeente zal deze korven verwijderen. Blad ruimen kost misschien wat moeite maar geniet u vooral van de herfst!