De boomboodschappen hangen in Hengevelde!

Weet jij hoeveel zuurstof grote volwassen, markante bomen bij jou in de buurt leveren? Of hoeveel regenwater die boom vasthoudt? En dat een grote boom de omgeving koelt, fijnstof afvangt en vogels en insecten een huis biedt? Cool toch?
De leerlingen uit groep 8 van de basisschool OBS de Boomhut in Goor en van de Petrusschool in Hengevelde zijn in actie gekomen. Zij hebben via HofPower, het onderwijsprogramma voor duurzaamheid en techniek van de gemeente Hof van Twente i.s.m. de Groene Loper Hof van Twente zelf gemaakte boomboodschappen #treetags opgehangen in Goor en in Hengevelde . Deze boomboodschappen blijven om de stammen hangen tot boomfeestdag op 16 november 2022.
Woensdag werden de boodschappen onder leiding van Ina van de Riet opgehangen, en Wegdamnieuws was aanwezig. Helaas bleek dat er elastiek tekort was om de boodschappen op te hangen. Gelukkig was daar redder in nood Jon Klein Breteler die belangeloos nieuw elastiek beschikbaar stelde!

Klik HIER voor een fotoalbum.

Jon schoot te hulp en gaf belangeloos elastiek mee aan Ina en de kinderen van groep 8

 

Boomboodschappen om stammen van volwassen bomen
Een boomboodschap (#treetag) vertelt wat die ene boom in jouw buurt oplevert voor mensen in de natuurlijke omgeving. De leerlingen uit de groep(en) 8 gingen naar aanleiding van de Boomles `bomen geven energie’ van HofPower aan de slag om een eigen #treetag te maken. Mooie verhalen over het belang van bomen en vooral tekeningen kwamen binnen bij HofPower. De beste tekeningen en teksten zijn afgedrukt op een echte banner/boomboodschap, die met elastiek, om de stammen van grote, volwassen bomen bevestigd zijn in Goor en in Hengevelde. Eigenlijk zeggen deze bomen: `zorg goed voor ons, wij zorgen ook voor mensen!’

Laat de bomen spreken met hun boodschap/ #treetag in Hengevelde en Goor

De kans is groot dat je best wel weet hoe gezond bomen voor ons mensen zijn, maar toch zetten we nog even op een rij wat de voordelen van volwassen bomen zijn. Ga op zoek naar bomen met een boomboodschap! Maak een foto…of bedank volwassen bomen, want ze:

• (ver)koelen de omgeving en bieden plek voor vogels en insecten

• Filteren fijnstof

• Onttrekken CO2 uit de lucht en zetten dit om naar zuurstof

• Slaan koolstof op en vangen regenwater op

Wil je meer weten over bomen en de `boodschap’ helpen verder te brengen? Wil je mee doen met het belang van bomen zichtbaar maken en nieuwe bomen aanplanten? Neem contact op met info@hofpower.nl of info@groeneloperhofvantwente.nl

De toppers van groep 8 poseerden graag met de boomboodschappen