De Eerste Open Oekraïense Sjoelkampioenschappen

Vrijdag j.l. vonden in Kulturhus De Marke Hengevelde de Eerste Open Oekraïense Sjoelkampioenschappen plaats. Een avond om nooit te vergeten!
Op de 13 sjoelbakken deden meer dan 70 mensen, waarvan 55 Oekraïense dames en jongens in alle leeftijden, hun best om een van de beschikbaar gestelde bekers te winnen. Een aantal hadden in de afgelopen weken al flink geoefend en het bijzondere wil dan ook dat alle drie eerste prijzen naar de Oekraïners gingen en momenteel in Goor woonachtig zijn. De 1e prijs ging naar Alla Froiova , de 2e prijs naar de jonge Vladislaf Shmarovoz en de 3e prijs naar Irina Koropko.
Zij gingen dan ook glunderend op de foto met Henk Kamp die op speciaal verzoek de prijzen uitreikte. Henk benadrukte nog eens de moeilijke omstandigheden van de Oekraïners met een oorlog waar nog geen eind aan lijkt te komen en dankte de gastgezinnen die hen vol liefde hebben opgenomen. Hij prees het plezier van de mensen op deze avond die goed zichtbaar was ondanks alle problemen die men heeft.
Goed om te zien dat er dan dit soort avonden worden georganiseerd met een spel dat voor die tijd helemaal niet bekend was bij de Oekraïners. Een aantal zijn zelfs van plan bij terugkomst sjoelbakken te laten maken om dit spel te introduceren in hun land.
De avond was er ook niet alleen om te sjoelen, maar ook om mensen bij elkaar te brengen en met elkaar kennis te laten maken. Het verdriet te delen, maar ook plezier met elkaar te hebben. Daarnaast werden er afspraken gemaakt eens bij elkaar op bezoek te komen, kinderen met elkaar kennis te laten maken en te spelen met elkaar. Een mooi vervolg is al dat dames met elkaar wekelijks de Nederlandse taal proberen machtig te worden, Zumba dansen, aan Yoga doen. Dit ondanks dat de taalbarrière op zo’n avond nauwelijks zichtbaar was. Afgesproken werd ook om dit soort avonden vaker te gaan organiseren, want voor iedereen smaakte het naar meer.
Gedacht wordt bijvoorbeeld aan klootschieten.

Hieronder een fotoreportage: