De Overijsselse Vrijwilligersprijs uitgereikt in gemeente Hof van Twente

Vrijwilligers zijn van onschatbare waarde voor een fijne leefomgeving waarin iedereen mee kan doen. De provincie Overijssel waardeert en stimuleert de Overijsselse vrijwilligers en initiatiefnemers enorm. Om hen een podium te geven en ze te bedanken voor hun waardevolle inzet wordt, in bijna alle gemeentes van Overijssel, de Overijsselse Vrijwilligersprijs (OVP) uitgereikt.

Uitreiking maandag 27 november

Ieder jaar worden er per gemeente vier vrijwilligers/ -organisaties aangedragen die een extra blijk van waardering verdienen. Het werk dat zij verzetten is heel divers en zeer uiteenlopend. Zij doen dat vanuit hun eigen gedrevenheid en zonder daar iets voor terug te verwachten. In Gemeente Hof van Twente zijn op maandag 27 november de Overijsselse Vrijwilligersprijzen uitgereikt door Statenlid Annemieke Wissink. Belinda Wessels en Mayke Zwierink adviseurs vrijwilligerszaken van Salut en Ronald Krabbenbos van Landschap Overijssel waren ook bij de uitreikingen aanwezig.

Stichting Leendert Vriel Hofbreed

Vijftien jaar geleden zijn de stichtingen Leendert Vriel Delden en Goor samengegaan. Nu 15 jaar later zijn ze meer nodig dan ooit. Steeds meer mensen willen hun laatste levensfase graag thuis in eigen omgeving doorbrengen. Familie en naasten kunnen deze periode niet altijd zelf invullen. Vrijwilligers van Leendert Vriel doen er in deze situaties alles aan om de laatste wens het loslaten van het leven in eigen omgeving mogelijk te maken.

De getrainde vrijwilligers staan dag en nacht klaar voor de medemens. Geen makkelijke taak, maar deze vrijwilligers geven aan erg veel energie van dit waardevolle vrijwilligerswerk te krijgen.

Hofschminkers - Hof van Twente
Erve Tickelwaark - Hof van Twente
Markelokaal en hun Kuierkoare - Hof van Twente