De Zonnebloem besteedt aandacht aan Nationale Ziekendag

Afgelopen weekend hebben we in Hengevelde en St.Isidorushoeve aandacht besteed aan de Nationale Ziekendag. Na een mooie ziekendag viering werden 42 mensen uit onze gemeenschap verrast met een bloemetje. In St.isidorushoeve ontvingen 17 mensen een boeketje. Deze mensen ontvingen deze attentie uit handen van bijna net zoveel vrijwilligers, mannen en vrouwen die even tijd namen voor wat aandacht en een praatje. Dat het zeer gewaardeerd wordt ziet u op bijgaande foto. Ook geeft het veel voldoening te horen hoe fijn mensen het kleine beetje extra aandacht vinden en het boeketje waarderen. De Zonnebloem bedankt al deze vrijwilligers voor hun hulp, zonder u was het niet gelukt, we hopen volgend jaar weer een beroep op u te mogen doen.

De opbrengst van de deurcollecte die na de viering is gehouden is € 145.4

Allemaal hartelijk dank voor uw hulp en giften!!

Het regent, terwijl de zon schijnt

Buiten is het stil, binnen ook

Je maakt je zorgen, denkt aan morgen

Aan je geliefden, aan jezelf

Je wilt naar buiten, onder de mensen

Dat willen wij ook, en zodra het kan

Als de regen is gestopt, en de zon nog schijnt

Komen we weer binnen

Om je mee naar buiten te nemen.

Deze tekst hebben wij met Pinksteren bij onze deelnemers bezorgt, gelukkig kunnen we sinds kort de belofte hierin werkelijkheid laten worden en weer waar dat mogelijk is op bezoek gaan.

Want in deze Coronatijd is een beetje extra aandacht erg welkom, daarom proberen de Zonnebloemvrijwilligers de mensen in hun wijk ook een keer extra te bezoeken. Is er in uw omgeving iemand ernstig ziek of heeft weet u iemand die wel een bezoekje kan gebruiken laat het ons weten of ga er zelf eens naar binnen, het zal gewaardeerd worden en voldoening geven.

Contactpersoon voor bezoekwerk is Bernadette ten Thije,

telf. 0547-333578.

Statiegeldactie Coop

Nog één maand duurt de statiegeldactie bij de Coop in Hengevelde, u kunt het statiegeldbedrag op u flessen doneren aan de Zonnebloem.

Aan het eind van de maand september wordt de opbrengst bekend gemaakt en door de Coop verdubbeld. De opbrengst gebruiken wij dan weer voor onze activiteiten en bezoekjes. Zo draagt u ook een steentje bij aan het Zonnebloemwerk