Die goeie ouwe tijd! Bijeenkomsten voor mensen met geheugenproblemen en hun mantelzorgers

Salut biedt de reeks bijeenkomsten “De Kracht van Herinneringen” aan, voor mensen met geheugenproblemen of (beginnende) dementie en hun mantelzorger. Aan de hand van thema’s als ‘schooltijd’, ‘verliefd, verloofd, getrouwd’ worden herinneringen van vroeger met elkaar gedeeld. Ook is er elke keer ruimte voor het delen van tips, adviezen en ervaring. De eerste bijeenkomst vindt plaats op 31 maart, deelname is gratis.

Samen herinneringen ophalen aan vroeger: liedjes van Gerard Cox of the Rolling Stones, geur van gemalen koffie, suikerspinkapsels, een jeugdfoto, met de Zundapp op pad. Kleine dingen die positieve herinneringen van vroeger kunnen terug halen.

De kracht van herinneringen in het kort; 7 bijeenkomsten van 10:00-12:00 uur gepland op dinsdag 31 maart, 14 en 28 april, 12 en 26 mei en 9 en 23 juni 2020 bij Herberg de Pot, Potdijk 9 te Markelo. Er zijn telkens vier begeleiders aanwezig. De bijeenkomsten kunnen ervoor zorgen dat de omgang tussen mensen met en zonder geheugenproblemen of dementie beter verloopt. Elke bijeenkomst biedt ruimte voor de mantelzorger om ervaringen te delen. Het biedt een open, toegankelijke en gezellige sfeer.

Meer weten of aanmelden? Bel Evelien Mazeland van Salut 0547-260053, app 06-20894999 of mail evelien@salut-welzijn.nl.