Een mooi, nieuw initiatief voor de horeca in de Hof van Twente

Mensen met een beperking moeten alle leuke dagelijkse dingen gewoon kunnen doen. Naar een restaurant of café gaan hoort hier natuurlijk bij! Helaas lopen zij hierbij letterlijk en figuurlijk tegen drempels aan. Dit kan gaan over een te hoge opstap, een onduidelijke menukaart of een ongeduldige behandeling. Met kleine en soms simpele aanpassingen kan de horeca gastvrij zijn voor mensen met een beperking.

De horeca wordt op weg geholpen

Gemeente Hof van Twente geeft samen met een aantal inwoners met een beperking, op maandag 4 oktober 2021, de aftrap aan het project “een toegankelijke horeca in de Hof, is zo moeilijk nog niet”. Daarmee wordt er aangesloten bij de landelijke campagne “uit en thuis” die plaatsvindt in de week van de toegankelijkheid van 4 t/m 8 oktober.

De horeca en andere geïnteresseerden uit de Hof  worden van harte uitgenodigd om deze aftrap bij te wonen. Deze inspirerende avond vindt plaats in de Weijenborg in Delden. Vanaf 19:30 uur is de zaal open en om 20:00 uur zal het programma beginnen. Na 21:00 wordt het programma afgesloten met een drankje.

Het blijft niet bij 4 oktober, want de horeca kan zich aanmelden voor praktisch advies op maat, die een groep inwoners met een beperking zal geven.

Aanmelden kan via https://forms.gle/Bk3WDqZ6TM4GHorv6 of marijeaverdijk@gmail.com

 

Een mooie dag voor een terrasje…mijn vriendin Eva belt mij enthousiast. Ga je mee? Jazeker, gezellig. Ik trek mijn vestje aan en grijp mijn blindenstok.

Omdat ik erg slecht zie gaan we naar café ‘Oog voor jou’. Daar hebben ze een plek waar ik makkelijk bij kan komen en ook een hele mooie menukaart met grote letters. Wat heerlijk om zo samen te kunnen genieten…

 Ben jij bijzonder gastvrij voor mensen met een beperking?

Mensen met een beperking moeten alle leuke dagelijkse dingen gewoon kunnen doen. Naar een restaurant of café gaan hoort hier natuurlijk bij! Helaas lopen zij hierbij letterlijk en figuurlijk tegen drempels aan. Dit kan gaan over een te hoge opstap, een onduidelijke menukaart of een ongeduldige behandeling. Met kleine en soms simpele aanpassingen kun je gastvrij zijn voor mensen met een beperking. Wij willen horecaondernemers helpen bijzonder gastvrij te zijn voor mensen met een beperking. Daarom organiseren we in de week van 4 tot en met 8 oktober bijzondere, inspirerende activiteiten.

Een win-win situatie voor iedereen

Horeca en gastvrijheid zijn onlosmakelijk met elkaar verbonden, een horecaondernemer zal alles in het werk stellen, zodat iedereen zich welkom voelt. Iedere gast in de horeca is op zoek naar gezelligheid en gastvrijheid, welke beperking je gast ook heeft. Een invalidetoilet of het weghalen van drempels is fijn, maar er is nog meer wat je kunt doen. Simpel en met kleine stappen. Met als groot voordeel dat je klantenkring zich uitbreidt en je gastvrije imago nog beter wordt.

Wij helpen je op weg! Kom naar de inspirerende informatieavond op maandag 4 oktober

Gemeente Hof van Twente geeft op maandag 4 oktober samen met een aantal inwoners met een beperking de aftrap aan het project “een toegankelijke horeca in de Hof, is zo moeilijk nog niet”. Daarmee sluiten we aan bij de landelijke campagne “uit en thuis” die plaatsvindt in de week van de toegankelijkheid van 4 t/m 8 oktober. We nodigen je van harte uit om de aftrap met een inspirerende informatieavond op maandag 4 oktober bij te wonen. De avond vindt plaats in de Weijenborg in Delden. Vanaf 19:30 uur is de zaal open en om 20:00 uur beginnen we met het programma. Na 21:00 zal het programma worden afgesloten met een drankje. En ook daarna blijven we je op weg helpen doordat je ons in kunt schakelen als je praktisch advies wil over specifieke, toegankelijke oplossingen voor jouw onderneming.

Wil jij laten zien hoe gastvrij je al bent?

Het kan zijn, dat je denkt: ‘bijzonder gastvrij? Dat ben ik al!’ Wil je anderen inspireren en heb je in jouw zaak toegankelijke oplossingen die je graag wilt delen? Op maandag 4 oktober ben je van harte welkom bij de Weijenborg in Delden.