Elastiekenkoers 2015: groot, groter, groots!

Een bekende fietstocht, waar ook dit jaar weer diverse Hengevelenaren aan meededen, de 'Elastiekenkoers. Dit jaar werd er met 140 deelnemers gefietst voor kinderen uit de Hof van Twente met Spina Bifida. Een tocht van 170 kilometer met 500 meter lint aan fietsers door het Nederlandse landschap. Dát was weer de Elastiekenkoers ten voeten uit. De koers startte ‘s morgens om 6 uur per touringcar bus vanuit Goor, om vervolgens richting startlocatie Groot Klimmendaal in Arnhem te gaan. Groot Klimmendaal is een Revalidatie Medisch Centrum voor onder andere kinderen met Spina Bifida. Via een mooie route met stops in Zeddam, Borculo, Laren (Gld) en Delden, arriveerde de koers rond 19.00 uur in het centrum van Goor. Het was een mooie dag, mét een zeer mooie opbrengst. Bij de finish werd na de verloting de opbrengst van de Elastiekenkoers 2015 bekend gemaakt door de wethouder van De Hof van Twente Pieter van Zwanenburg. Het totaalbedrag is overweldigend! Met een totaal van € 87.562,- kunnen vele wensen in vervulling gaan!

De opbrengst wordt alleen besteed aan tastbare zaken en komt dit jaar ten goede aan de stichting BOSK, Groot Klimmendaal, Afdeling Spina Bifida ziekenhuis in Enschede en Maarten ter Hofte. Maarten komt uit de Hof van Twente, heeft Spina Bifida en was dit jaar ‘vaandeldrager’ van de Elastiekenkoers. Vorige week heeft hij al speciale schoenen en een prachtige, speciale fiets ontvangen en met deze fiets heeft hij het laatste deel van de koers zelfs mee gefietst!Dit vierde jaar van de Elastiekenkoers was mede door alle sponsoren, vrijwilligers, spontane acties van mensen en ga zo maar door, een overweldigend succes.

Volgend jaar viert de stichting haar vijfjarig jubileum en dit zal groots worden uitgelicht binnen de gehele Hof van Twente. Alle bewoners, van jong tot oud, zullen hierbij betrokken worden. Dus houd de Elastiekenkoers in de gaten via Facebook of de website.