Energie besparen? Kom vanavond naar Assink!

De komende weken houdt Zuiver Hof van Twente samen met ondernemers in alle kernen een informatieavond. Iedereen die geïnteresseerd is in informatie over zonnepanelen, besparingstips, isolatie, groene energie en andere manieren om je energierekening te verlagen is van harte welkom. Tijdens de informatieavonden zal ook ECHT (Energie Coöperatie Hof van Twente), die in ZUIVER participeert namens de inwoners een korte presentatie houden. De informatieavond werd al gehouden op 3 november in Bentelo bij Spoolder en is vanavond 10 november in Hengevelde bij cafe restaurant Assink. Op 9 oktober jl. is het lokale energiebedrijf Zuiver Hof van Twente van start gegaan. In Zuiver Hof van Twente werken gemeente, ondernemers en inwoners (ECHT) samen om in 2035 in Hof van Twente energieneutraal te zijn. Belangrijk is voor ons dat we het samen doen, dat we het zelf doen, dat we het duurzaam doen en dat we u helpen besparen voor een lagere energierekening.

Naast de service door het energieloket vindt Zuiver Hof van Twente het belangrijk om dicht bij u in de buurt informatie te verstrekken over hoe u op uw energiekosten kunt besparen.

Op elke informatieavond zijn een aantal lokale ondernemers aanwezig die uw concrete vragen over zonnepanelen, zonnecollectoren, warmtepompen, verwarming enz. graag beantwoorden. U kunt ook een afspraak maken met een ondernemer of een medewerker van Zuiver Hof van Twente voor een vrijblijvend bezoek om samen met u te kijken naar mogelijkheden voor uw woning.

Jaarlijks verdwijnt in Hof van Twente ruim 60 miljoen euro aan energiekosten naar bedrijven buiten Hof van Twente en vaak ook buiten Nederland. Zuiver Hof van Twente wil zoveel mogelijk van dit geld binnen Hof van Twente houden. Naast deze economische doelstelling willen we 100 % groene energie leveren en CO2 gecompenseerd gas. Wist u bijvoorbeeld dat een gemiddeld huishouden met een verbruik van 1800 m3, bij ons al voor € 18,-- per jaar ervoor kan zorgen dat er voor dat verbruik bomen geplant worden.

Uiteindelijk is natuurlijk het doel dat alle energie die in Hof van Twente gebruikt wordt, duurzaam opgewekt wordt. Dit kan door:

 biomassa (energie uit afval uit Hof van Twente leveren we bijvoorbeeld aan onze klanten),

 door zon op uw eigen dak (de goedkoopste stroom komt namelijk van uw eigen dak),

 door zonneparken en windturbines (voor de grote hoeveelheid stroom die bedrijven gebruiken).

Als u het belangrijk vindt dat we dit samen doen, komt u dan naar één van onze informatieavonden.

N.B.: Het energieloket in de hal van het gemeentehuis is dagelijks geopend van 9 tot 5 uur en op maandagavond tot ½ 8. Op dezelfde tijdstippen kunt u ook bellen met 0547 857310. Meer informatie vindt u op www.zuiverhvt.nl en u kunt per mail contact opnemen met info@zuiverhvt.nl.

Vanavond:

 

Informatie avond Hengevelde

10-11-2015 (19:30u.) - 10-11-2015 (22:00u.)

Informatie avond Zuiver Hof van Twente bij Assink in Hengevelde.

Vanaf 19.30 uur inloop.

adres:Goorsestraat 13, 7496 AA Hengevelde