Felle stikstofdiscussie in gemeenteraad

De coalitiepartijen en oppositiepartijen botsten gisterenavond in de raadsvergadering over stikstof. Aanleiding was een door VVD, CDA en Gemeentebelangen ingediende motie om het college op te dragen om de provincie Overijssel op te roepen openlijk afstand te nemen van de stikstofplannen die vrijdag zijn gepresenteerd door het kabinet. De oppositiepartijen waren unaniem kritisch over de motie van de coalitie en gaven aan dat de coalitie de stikstofproblematiek leek te ontkennen, met name D66 voorman Andre de Visser reageerde fel op de ingediende motie. Namens het CDA gaf Arjan Zandvoort aan wel achter natuurbescherming te staan, maar de door het kabinet gekozen route niet te ondersteunen.

Na een discussie in de raad nam verantwoordelijk wethouder Wim Meulenkamp het woord: “De afdeling gezond boeren verstand is even op vakantie in Den Haag. Ga samen met ons, samen met onze inwoners, samen met onze boeren in gesprek hoe het wel kan. We moeten het samen met onze boeren en inwoners laten zien dat het wél anders kan. We willen lokaal de ruimte om te laten zien dat het anders kan”

Na een inhoudelijke discussie over de motie kwam er ondanks de verschillen tijdens het debet na een korte schorsing een raadsbreed gesteunde aangepaste motie met een opdracht voor het college richting de provincie om ruimte te creëren voor oplossingen voor de stikstofproblematiek. Wim Meulenkamp sloot af met een oproep voor een kennisbijeenkomst over de toekomst voor boeren in Hof van Twente op 1 juli in het gemeentehuis.

(bron: www.maarkelsnieuws.nl)