Gemeentelijke belastingen nu ook via MijnOverheid

Gemeente Hof van Twente heeft een start gemaakt met het digitaal versturen van berichten naar de berichtenbox van MijnOverheid.nl. Vanaf januari 2019 worden de aanslagen gemeentelijke belastingen digitaal verstuurd aan iedereen die zich daarvoor heeft aangemeld. De gemeente wil met zijn tijd meegaan en steeds digitaler gaan werken. Ook bij het versturen van post. Een eerste stap is de verzending van de aanslagen voor gemeentelijke belastingen. Steeds meer mensen ontvangen post van de overheid in hun berichtenbox van MijnOverheid. Het is overzichtelijk want in de berichtenbox komt ook post van andere overheidsinstanties als belastingdienst, RDW, SVB, UWV, pensioenfonds en dergelijke. Daarnaast is het veilig omdat er geen stukken kwijtraken met de post. Ook is de berichtenbox altijd en overal te bekijken. Met de speciale app kunt u de berichtenbox ook op uw mobiel of tablet openen.

Om een account aan te maken voor MijnOverheid moet met DigiD worden ingelogd op de site MijnOverheid.nl. Vervolgens kan bij ‘organisaties berichtenbox’ een vinkje worden aangezet bij de organisaties waarvan u de post digitaal wilt ontvangen. Om post van de gemeente in de berichtenbox te ontvangen moet het vinkje bij gemeente Hof van Twente onder het kopje ‘gemeenten’ worden aangezet. Ook kunt u daar aangegeven of u een e-mail wilt ontvangen wanneer er post voor u in de berichtenbox staat. 

Wanneer u het ‘vinkje’ in de berichtenbox van MijnOverheid.nl aanzet voor 10 februari a.s. wordt de aanslag gemeentelijke belastingen dit jaar al digitaal aan u verstuurd. Bij latere aanmelding ontvangt u deze aanslag dit keer nog per post en zullen de volgende aanslagen in de digitale berichtenbox komen. Wanneer u de aanslag gemeentelijke belastingen liever gewoon per post wilt blijven ontvangen hoeft u niets te doen.