Geslaagde aftrap klankbordgroep Toegankelijkheid

Zijn onze openbare ruimte en gebouwen geschikt om te bezoeken als u een handicap heeft? En werkt onze website goed voor iemand die minder goed kan zien? Dit voorjaar deden wij een oproep aan inwoners om zich bij ons aan te melden om mee te praten over de verbetering van de (digitale) toegankelijkheid in Hof van Twente. Een gevarieerde en enthousiaste groep mensen meldde zich aan. In juni is de groep voor het eerst bij elkaar geweest.

Wat gaat de klankbordgroep Toegankelijkheid doen?

De klankbordgroep Toegankelijkheid gaat actief meekijken met projecten en werkzaamheden die gemeente Hof van Twente in de openbare ruimte uitvoert. Denk bijvoorbeeld aan de ontwikkeling van het Op Stoom terrein in Goor, waar een groot park komt dat toegankelijk moet zijn voor iedereen. Ook gaat de klankbordgroep zelf punten aandragen waar zij tegenaan loopt en ons adviseren hoe wij daar verbeteringen in aan kunnen brengen. Verder willen wij als gemeente samen met de klankbordgroep   bewustwording op het gebied van Toegankelijkheid op gang brengen. Wethouder Hannie Rohaan: “Mensen die niet beperkt zijn beseffen vaak niet dat een kleine aanpassing al een wereld van verschil kan uitmaken voor mensen die wel een beperking hebben”.  Denk bijvoorbeeld aan een fiets of aanhanger die midden op een stoep geparkeerd wordt waardoor iemand in een rolstoel, kinderwagen of rollator er niet goed langs kan.

Melden loont!

Ook gaat er een meldpunt gerealiseerd worden waar inwoners toegankelijkheidsproblemen kunnen doorgeven. De klankbordgroep gaat ons helpen met nadenken en adviseren over de punten die gemeld worden.

Vragen?

Meer weten over de klankbordgroep? Of wilt u ook graag een bijdrage leveren? Neem contact op met Hester Stam via h.stam@hofvantwente.nl of 0547 858585.