Gevarieerd programma voor Veteranendag Hof van Twente 2018

Op zaterdag 7 april 2018 vindt de jaarlijkse Veteranendag Hof van Twente plaats. Burgemeester Ellen Nauta ontvangt dan ca. 50 veteranen en hun ca. 30 introducees. De (besloten) officiële ontvangst van de veteranen vindt plaats om 15.00 uur in de publiekshal van het gemeentehuis. Na een welkomsttoespraak door burgemeester Ellen Nauta wordt één minuut stilte gehouden ter nagedachtenis aan alle slachtoffers van oorlogen en vredesmissies. Aansluitend wordt het Wilhelmus gezongen. Dit wordt muzikaal begeleid door Highland Regiment Pipes and Drums. Minister van Defensie Ank Bijleveld zal een inleiding houden tijdens de Veteranendag in Goor.

Na dit officiële herdenkingsmoment zal de minister van Defensie, mevrouw drs. A.Th.B. Bijleveld-Schouten een inleiding verzorgen. Door het Veteranencomité Hof van Twente is opnieuw een randprogramma georganiseerd, dat toegankelijk is voor het publiek. Op het Schoolfeestplein is een static show te zien van diverse militaire (rups-)voertuigen. The Highland Regiment Pipes and Drums verzorgen een optreden op het plein. Voor de jeugd is een klimwand aanwezig. In 2017 was er veel belangstelling voor de activiteiten op het Schoolfeestplein. Reden waarom het veteranencomité dit jaar opnieuw een randprogramma organiseert. De activiteiten op het plein vinden plaats van 13.00 tot 16.00 uur. De Veteranendag wordt bezocht door veteranen van alle leeftijden. Zij hebben deelgenomen aan vroegere of latere missies in verschillende delen van de wereld.

Een aantal bezoekers is nog in actieve dienst. De gemeente Hof van Twente wil door het organiseren van de Veteranendag zijn veteranen bedanken die zijn ingezet in dienst van de vrede; nu of in het verleden. Veteranen die zich nog niet aangemeld hebben, kunnen dit nog t/m donderdag 5 april doen.