Guido Weijers geeft Masterclass Geluk bij De Reggehof

Cabaretier Guido Weijers is op zaterdag 8 februari, woensdag 19 en donderdag 20 februari te zien met zijn Masterclass Geluk. Een vrolijk theatercollege waarmee hij hij op geheel ‘eigenwijze’ Almelo, Goor en omstreken een stuk gelukkiger maakt.

Wat heb je deze keer bedacht?

“Iedereen die mij eerder in het theater heeft gezien, kent m’n filosofische kant. Deze keer is die onder-bouwd met wetenschap i.p.v. grappen. In een kleine 100 minuten komen tips en tricks voorbij en krijgen we antwoord op de vraag wat geluk nou precies is. Iedereen denkt dat wel te weten, maar zeg het maar eens in één zin. Dat blijkt toch moeilijker dan gedacht. Daarom vond ik het tijd voor een theatercollege over dit onderwerp. Zoals Freek Vonk spreekt over dieren of André Kuipers over de ruimte, zo spreek ik over het onderwerp geluk. Het is zeker geen cabaret, maar ik ben nog wel steeds Guido, dus er zit wel wat humor verstopt.”

Waarom in Hof 88 en De Reggehof?
“Ik heb goede herinneringen aan Twente. Bij m’n cabaretvoorstellingen zit het altijd vol in het theaterhotel in Almelo en is het altijd goed toeven. Ook na afloop in de foyer is het daar altijd bere-gezellig! Maar bij een andere theatervorm, hoort ook een andere locatie. Anders komen mensen wellicht met verkeerde verwach-tingen. Ik hoop dat mensen voor dit experiment de weg naar De Reggehof in Goor of Theater Hof 88 in Al-melo ook weten te vinden!

Waarom deze vorm?
Ik werd gek van al die zelfhulpboeken en life-coaches die allemaal maar wat roepen. Iedereen reinigt z’n chakra’s, doet aan klankschaaltherapie of zit op bikram-yoga om te ontstressen. Maar wat is nu echt bewe-zen en wat is succesvol? Alles wat ik zeg is gefactcheckt. Ik heb Masterclasses gevolgd aan de Erasmus Universiteit te Rotterdam, heb ik in Bhutan het Bruto Nationaal Geluk onderzocht en heb op TEDx gespro-ken over The Pursuit of Happiness. Ik wil met deze avond een lichtvoetig alternatief bieden voor alle onzin die je tegenwoordig overal leest en hoort.”

Ben je zelf tevreden?
Jazeker, de try-outs waren al heel goed, al zeg ik het zelf. En ook niet onbelangrijk; We hebben gemeten dat het publiek daadwerkelijk een stuk gelukkiger naar huis gaat! Hoe leuk is dat?! En er zijn nog kaarten, tenminste als je geluk hebt,” lacht Weijers.

Guido Weijers is met z’n Masterclass Geluk te zien op zaterdag 8 februari in De Reggehof te Goor, woensdag 19 en donderdag 20 februari in Theater Hof 88 te Almelo. Meer informatie via: www.puur-geluk.